• Share

Saptamana Sunetului la Bucuresti te invata sa intelegi gratuit

Saptamana Sunetului la Bucuresti te invata sa intelegi gratuit

 

14 - 20 martie este intervalul dedicat primei editii locale a Saptamanii Sunetului din Bucuresti. Daca esti producator de muzica, pasionat, entuziast sau pur si simplu un meloman adevarat, poti participa gratuit la o serie de evenimente, care vor incerca sa explice relevanta sunetului in diferite domenii, pe intelesul tuturor. Stim ca deja ti-a luat ochii ideea de intrare gratuita, dar hai sa-ti spunem exact despre ce este vorba: concerte, filme, conferinte, ateliere, sesiuni de ascultare si expozitii.

 

saptamana sunetului bucuresti 2016

 

 

Initiativa s-a nascut la Paris, in urma cu 12 ani. In prezent, 80 de orase din tari precum Franta, Belgia si Columbia s-au alaturat constientizarii importantei sunetului in societate, prin largirea si aprofundarea dimensiunilor pe care le are in mediu, economie, cultura si medicina. Carcotasii ar putea spune ca suntem putin in urma, dar pe 18 ianuarie 2016, a fost acceptata carta Saptamanii Sunetului de catre UNESCO, asa ca suntem in grafic. Plus ca cei cu adevarat pasionati si-au facut research-ul in timpul acesta cu siguranta, acum avand posibilitatea sa aprofundeze cunostintele sau sa gaseasca raspunsuri la unele intrebari care nu ii lasau sa doarma noaptea.

 

Saptamana Sunetului va avea loc la ARCUB, Control, Universitatea Nationala de Muzica, Sala Radio, Sala Elvira Popescu, in functie de zona evenimentelor din program. Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc luni, pe 14 martie, incepand cu ora 18:00, la Hanul Gabroveni / ARCUB. Vei putea vizita vernisajul unei instalatii sonore realizate de Baptiste Bohelay si Modulab, iar in celelalte zile vor avea loc marturii ale artistilor invitati si partenerilor evenimentului, printre care se numara Speranta Radulescu sau chirurgul ORL Cristian Mocanu.

 

Daca te-am convins de importanta sunetului in cateva randuri, dar acum esti nerabdator sa intelegi procesele din spatele fiecarui concept muzical, poti verifica aici programul si alte detalii.

Distribuie