• Share

Scena World Music a Sziget Festival aduna 25 de artisti de renume

Scena World Music a Sziget Festival aduna 25 de artisti de renume

 

Se spune ca vestile bune circula repede: noi artisti dau startul la distractie pe scena World Music a Festivalului Sziget din Budapesta. Aceast reuneste 25 de nume mari, astfel ca dansul si distractia sunt garantate in proportie de 120%.

 

Atmosfera va fi incinsa de prezenta unor artisti precum: Fanfara Ciocarlia (Romania), The Pogues, cu membrii sai originali, Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Rotfront si trupele maghiare Quimby, PASO si Besh o droM.

 

 

 

sziget festival budapesta 2012

 

 

 

The Pogues, inventatorii si ambassadorii stilului folk punk irlandez, sunt o trupa legendara care a atins apogeul succesului intre anii 1982 si 1991 cu albume de mare notorietate precum Rum, Sodomy And The Lash sau If I Should Fall Grave With God.

Acum 20 de ani, solistul si compozitorul trupei a parasit grupul in incercarea de a se lansa cu un proiect nou intitiulat The Popes, insa deznodamantul nu a fost deloc cel preconizat. Nici solistul,  nici noii membri ai trupei nu au putut ajunge pe culmile succesului asa cum s-a intamplat in cadrul componentei vechi. Acum trupa s-a reunit si va concerta in formula orginala dupa mult timp, chiar pe scena festivalului de la Sziget!

 

 

Sunetele balcanice dau un suflu aparte atmosferei, fiind nelipsite de la petreceri. Pentru aceasta, Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Shantel & Bucovina Club Orkestar şi Fanfara Ciocărlia isi vor face aparitia pe scena World Music.

 

Fanfara Ciocarlia este o formatie cu provenienta in satul Zece Prajini, judetul Iasi si este constituita din 12 membri descoperiti de inginerul de sunet Henry Ernst din Berlin.

Goran Bregovic nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare. Stilul sau inspirat din muzica traditionala tiganeasca a fost deosebit de folisitor pentru crearea unor coloane sonore pentru filmele regizorului Emir Kusturica.

 

 

 

fanfara ciocarlia sziget festival world music stage 2012

Fanfara Ciocarlia @ Sziget Festival

 

 

Ritmuri “caliente” sosesc tocmai din Spania pe scena festivalului Sziget cu formatiile La Selva Sur şi Che Sudaka iar din Mexic vor concerta latinii Los de Abajo.

Nu il putem uita nici pe Figli Di Madre Ignota care imbina armonios raggamuffin cu salsa, rezultând… salsamuffin!

 

Printre alte nume mari ce vor concerta pe scena de la Sziget se anumera rusii Leningrad, bozniacii Dubioza Kolektiv, sicilienii Roy Paci & Aretuska, LaBrassBanda cu ale lor ritmuri bavareze, Orchestre National De Barbés, Imam Baildi, HK & Les Saltimbanks, Amsterdam Klezmer Band, spaniolii Muchachito Bombo Infierno, mexicanii Molotov şi Narasirato din Insulele Solomon.

 

Distractie, muzica buna si dans din toate colturile lumii la Sziget Festival!

Distribuie