• Share

Se intampla in Romania: Educatie cinematografica in licee

Se intampla in Romania: Educatie cinematografica in licee

 

Potrivit unul raport CNC, romanii stau tare prost la vizionarea de filme europene, procentul spectatorilor care aleg astfel de filme fiind in continua scadere din 2008. Nici macar filmele romanesti nu suscita foarte mult interesul celor care merg la cinema, 90% dintre acestia alegand filmele americane. Pentru a opri acest monopol in preferintele publicului roman, Asociatia Culturala Macondo a dezvoltat proiectul Cinema-Edu, oferind educatie cinematografica viitorilor spectatori din cinematografe.

 

 

cinema edu licee romania filme

 

 

Ajuns la cea de-a IV-a editie, proiectul Cinema-Edu isi propune sa familiarizeze publicul tanar cu filme din patrimoniul european si national prin proiectii si dezbateri. Proiectul se adreseaza elevilor de liceu din aproape 80 de licee bucurestene, dar si din alte sapte localitati din tara. Timp de cinci luni, liceenii vor viziona sase filme, fiecare vizionare fiind urmata de o analiza a filmului. In Bucuresti, proiectiile vor avea loc la institute culturale, Biblioteca Nationala si in cinematografele partenere.

 

Primul film pe care il vor viziona elevii este Eu si tu, regizat de maestul Bernardo Bertolucci. Proiectia va avea loc pe 24 februarie, la Institutul Italian de Cultura, urmand ca pe 25 februarie sa fie proiectat filmul El Bola la Institutul Cervantes. La editiile anterioare, elevii au putut urmari productii precum Filantropica, Hannah Arendt si Beasts of the Southern Wild.

 

Proiectul Cinema-Edu este dezvoltat de Asociatia Macando cu sprijinul CNC si se desfasoara in perioada februarie – iunie. Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul oficial al proiectului.

 

Click pe foto pentru marire

cinema edu filme licee romania liceu cinema edu filme liceu romania

Foto: Asociatia Macondo

Distribuie