• Share

Solutia Primariei in caz de cutremur: truse de prim ajutor cu paturi si pelerine

Solutia Primariei in caz de cutremur: truse de prim ajutor cu paturi si pelerine

 

Ne putem considera norocosi in privinta cutremurelor – exista, dar nu ne scutura chiar din temelii, iar de la cel din ’77 nu a mai existat altul la fel de devastator. Dar cum paza buna trece primejdia rea, Primaria Capitalei vrea sa linisteasca toate blocurile cu bulina rosie din oras anuntand ca va dispune de 4.000 de truse de prim ajutor in caz de cutremur.

 

 

cutremur truse de prim ajutor pelerine

 

 

Se estimeaza ca acestea vor asigura o supravietuire pe durata a trei zile in cazul unui cutremur de magnitudine serioasa. Dar ce contin aceste truse al caror cost estimativ este de 220.000 euro? Printre altele: apa si pastile de purificare a acesteia, batoane alimentare, patura, masca anti-praf, manusi si servetele pentru igiena, dispozitive de semnalizare, fluier. Primaria nu este la prima investitie de acest gen; si anul trecut s-au cumparat asemenea truse in valoare de 100.000 euro.

 

Sa ne amintim ca in capitala in jur de 190 de cladiri sunt pericol public in caz de cutremur si ca nu mai putin de 97 de scoli se pot incadra in caregoria risc seismic ridicat. Pe cand o investitie serioasa, mai mult in consolidarea cladirilor, si mai putin in manusi si fluiere?

Distribuie