• Share

Spectacol aviatic deasupra norilor, in orasul tau: Ziua Aviatiei Romane 2014

Spectacol aviatic deasupra norilor, in orasul tau: Ziua Aviatiei Romane 2014

 

Toata lumea stie ca romanii au fost dintotdeauna fruntasi in ale zborului, reprezentati fiind de nume recunoscute international precum Aurel Vlaicu sau Henri Coanda. Iar pentru ca aviatia romana este motiv de mandrie nationala, se cuvine sa o sarbatorim in stil mare.

 

Daca v-ati plimbat ieri prin Bucuresti pe bulevardul Aviatorilor ati vazut probabil impresionantele aeronave care survolau zona, intre Palatul Victoria si Piata Charles de Gaulle si poate ca v-ati intrebat ce se intampla? Raspunsul este simplu: Fortele Aeriene Romane si-au inceput antrenamentele pentru zborurile care vor avea loc pe 20 iulie, de Ziua Aviatiei Romane. Iar daca sunteti curiosi si ati ratat ocazia de a admira aceste antrenamente marti, ele se vor desfasura si joi, 16 iulie, oferindu-va astfel un preview pentru ce va asteapta sambata.

 

 

aeromania tuzla 2014

 

 

Bucurestiul nu este insa singurul oras care sarbatoreste Ziua Aviatiei Romane. Puteti petrece alaturi de familie sau prieteni, cu o zi mai devreme, pe 19 iulie, la Aeromania, in Tuzla, unde va asteapta un spectacol aerian grandios acompaniat de muzica buna, o expozitie cu masini de epoca si un “hangar party”. Iar daca aveti drum prin Galati, nu trebuie sa ratati expozitia Memoria Aviatiei Romane de la Muzeul de Istorie.

 

De asemenea, in Transilvania, in Turda, se desfasoara Cupa 20 Iulie care consta in mai multe competitii sportive ce au loc intre militarii romani si cei canadieni. Ziua Aviatiei Romane este sarbatorita si la Medias pe 21 iulie prin vernisajul expozitiei de fotografie Vizita savantului Henri Coanda la Medias, precum si printr-un moment comemorativ intitulat Escadrila ingerilor.

 

De altfel, indiferent unde va aflati in tara weekend-ul acesta, duminica aveti motiv de sarbatoare, intrucat autoritatile din aviatie anunta spectacole aeriene pe intreg teritoriul tarii. Vom reveni cu noi informatii imediat ce acestea vor fi facute publice. 

Distribuie