• Share

Taj Mahalul s-a mutat in capitala cu ocazia Serii Indiene de la The Harbour

Taj Mahalul s-a mutat in capitala cu ocazia Serii Indiene de la The Harbour

 

Miercuri seara, pe 26 iulie, am spus la revedere Bucurestiului contemporan si ne-am lasat purtati pe valuri de mirodenii spre indepartata Indie. Seara indiana organizata la The Harbour a reusit sa aduca in mijlocul capitalei agitatia Taj Mahal-ului sub prietenoasa supraveghere a bucatarului Krishna Bohat.

 

 

seara indiana the harbour

 

 

 

Inca de la intrare erai ajutat sa te acomodezi cu saltul de mii de kilometri dintre civilizatii, intrucat tinere zambitoare, invesmantate in sari, te conduceau zambitoare la locul rezervat. Imediat in urma lor, o fetita imbracata in port popular indiene ura tuturor oaspetilor noroc in maniera traditionala, stropindu-i delicat cu putin apa.

 

 

 

seara indiana the harbour

 

 

 

Teleportand Orientul in Piata Amzei, ospatarii au roit pe ritmuri traditionale indiene printre mesele ticsite de exotic, in scurt timp farmecul bogatiei de culori fiind devansat de cel al amaglamului de arome cumpanit de celebrul bucatar indian. Astfel, puiul, vita sau crevetii care au definit primele doua retete ne-au purtat imaginatia spre magia povestilor din 1001 de nopti prin imbinarea lor cu cele mai neasteptate ingrediente: menta, orez, mazare sau lamaie.

 

 

 

seara indiana the harbour restaurant bucuresti

 

 

 

Mijlocul serii a fost marcat de o mica surpriza pregatita clientilor de catre firma Exotique, recunoscuta pentru influentele orientale intalnite in stiul mobilei si al decoratiunilor comercializate. Aceasta a organizat o tombola, castigatorul primind un voucher in valoare de 100 lei.

 

 

Prin iscusinta sa, Krishna Bohat a delectat simturile celor prezenti si le-a crescut ardoarea cu care asteptau desertul. Adaugand ultimei retete a serii o inghetata racoroasa de capsuni si granule de tapioca, al patrulea eveniment dedicat gastronomiei internationale, organizat la The Harbour, a lasat participantilor un gust dulce de sirop si nuci caramelizate.

 

 

 

seara indiana the harbour

 

 

 

Pe parcursul intregii seri au fost degustate vinurile de la Vinarte: Cuvee D’excellence Sauvignon Blanc si Castel Bolovanu Cabernet Sauvignon, evenimentul fiind insufletit si de o mica prezentare a obiceiurilor indiene realizata de Maria Pomohaci, vicepresedinte Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”.

Distribuie