• Share

Teatrele bucurestene si-au redeschis portile: noutatile stagiunii 2013-2014

Teatrele bucurestene si-au redeschis portile: noutatile stagiunii 2013-2014

 

Cum ii sade bine fiecarui inceput de toamna, teatrul isi face resimtita prezenta in oras. Pana spre final de octombrie cand, de obicei, are loc Festivalul National de Teatru, ne putem delecta cu premiere si un festival nou-nout de teatru bulevardier.

 

 

Teatrul National

 

egostul tnb

 

 

Aflati inca in plina metamorfoza, cei de la TNB ne propun ca noutate o expozitie de pictura care va putea fi vazuta intre 26 septembrie si 25 noiembrie, Emil Ciocoiu la TNB - Retrospectivă de pictură, simultan, in toate cele trei spatii expozitionale ale salilor teatrului. Cat despre piese, de neratat spectacolul Egoistul din 28 septembrie, cu un Radu Beligan mai tanar si mai in forma ca niciodata.

 

 

Teatrul Odeon

 

teatrul odeon tipografic majuscul

 

 

Odeon marcheaza noua stagiune cu premiera spectacolului Tipografic majuscul de Gianina Cărbunariu. Spectacolul este o coproductie cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Nitra, Slovacia si face parte dintr-un proiect de piese de teatru inspirate de arhivele Politiei Secrete, Vieţi paralele - Secolul 20 văzut prin ochii Poliţiei Secrete. In cazul piesei romanesti din distributia careia fac parte Cătălina Mustaţă sau Alexandru Potocean, inspiratia a venit din povestea unui elev de 17 ani din Botosani anchetat de Securitate, Mugur Călinescu. Puteti vedea spectacolul pe 22 septembrie sau pe 3 octombrie.

 

 

Teatrul Bulandra

 

teatrul bulandra

 

 

Cei de la Bulandra au doua spectacole in repetitii, O, ce zile frumoase! de S. Beckett, regia Radu Penciulescu si D'ale carnavalului de Caragiale in regia lui Alexandru Darie. Pana cand vor iesi la rampa, va sugeram sa vedeti doua piese grele ale repertoriului teatrului: Triumful Dragostei, regia Alexandru Darie pe 29.09 si Ingropati-ma pe dupa plinta, regia Yuri Kordonsky pe 2.10.

 

 

Teatrul Nottara

 

Nu numai ca au trei noi premiere pe afis, dar cei de la Nottara ne fac sa asteptam cu nerabdare prima editie a festivalului international de teatru bulevardier, Fest(in) pe Bulevard, care se va defăşura în perioada 12 – 19 octombrie. Cat despre premiere, acestea sunt: Matrimoniale de Lia Bugnar, regia Diana Lupescu; Mobilă şi durere de Teodor Mazilu, regia Alice Barb şi Un pic prea intim de Raijiv Joseph, regia Cristi Juncu si vor putea fi vazute in octombrie, in cadrul festivalului amintit.

 

 

Teatrul Mignon

 

festivalul national de teatru independent

 

 

Parasim scena teatrelor traditionale bucurestene pentru a rasfoi programul teatrelor de nisa. Cei de la Mignon vor participa in perioada 4-10 noiembrie la cea dintai editie a Festivalul National de Teatru Independent proiect care se afla in acest moment in faza de inscrieri a spectacolelor. Vor fi piese in competitie si in afara acesteia, produse de companiile de teatru independent din toata tara, invitati din afara, iar locurile in care se vor tine spectacolele vor fi neconventionale.

 

 

Teatrul Act

 

La Teatrul Act avem un nou spectacol care vorbeste despre violenta mediului urban si influenta nefasta asupra copiilor. Este vorba despre Orfani, de Dennis Kelly, in regia Elenei Morar, cu: Simona Cuciurianu, Ionuţ Grama, Laurenţiu Bănescu. Puteti vedea despre ce este vorba pe 22 septembrie.

Distribuie