• Share

The Cat Empire: imperiul fuziunii de stiluri muzicale si al energiei maxime la Arenele Romane

The Cat Empire: imperiul fuziunii de stiluri muzicale si al energiei maxime la Arenele Romane

 

Sfarsitul lunii iulie a fost marcat de unul dintre cele mai asteptate concerte ale verii, sustinut de australienii de la The Cat Empire. Programat initial pentru prima zi a festivalului B’ESTFEST Summer Camp, intre timp anulat, concertul a avut loc la Arenele Romane, locatie consacrata pentru evenimentele pline de energie pe care le gazduieste.

 

Cu portile deschise de la ora 18:00, accesul publicului s-a desfasurat fara prea mari probleme, poate doar cat sa creasca anticipatia pentru ceea ce se intampla inauntru. Pe langa proiectele muzicale anuntate, am avut parte si de alte surprize placute. Bere rece, popcorn, inghetata, iar curiosii au putut sa arunce un ochi si la standurile cu articole Skullcandy sau Minirock pentru copii. Totusi, cozile formate in fata punctelor amenajate pentru procurarea jetoanelor si a standurilor cu bauturi, precum si amplasarea echipamentului de sunet si lumini in centrul spatiului destinat publicului, blocand astfel vederea catre scena, nu au reprezentat punctele forte ale desfasurarii evenimentului, lucru ce a declansat o mica revolta in retelele sociale.

 

 

the cat empire arenele romane

 

 

Insa toate aceste neajunsuri au fost inlaturate de atmosfera creata de actele muzicale. Publicul a fost incalzit inca de la inceput de cele trei formatii care au concertat in deschidere: Blazing Vibez Soundsystem, Basska si Subcarpati. Performance-ul celor de la Subcarpati, una dintre cele mai iubite formatii romanesti, a fost completat de proiectarea de visuals ce au inclus motive folclorice, secvente din mini-documentarul Bucharest Underground Cocktail sau din videoclipurile trupei.

 

Seara a culminat cu spectacolul sustinut australienii de la The Cat Empire, un show muzical ce a intrecut orice asteptare; nu degeaba trupa este cunoscuta in intreaga lume ca fiind una dintre cele mai bune formatii live. Ritmurile de jazz, funk sau rock, imbinate cu influente latino, gypsy, reggae, ska sau dub, momentele solo de pian, percutie sau trompeta, vocea lui Harry James Angus, unul dintre vocalistii formatiei, ce a rasunat dincolo de Arene si de orice alta bariera fizica, spectacolul de lumini din spatele scenei, au indus publicul intr-o stare de energie incomparabila, antrenand la dans chiar si pe cei mai timizi dintre spectatori.

 

Drept urmare, trupa a fost din plin aplaudata si aclamata, iar in incheierea concertului muzicienii nu au evitat sa-si manifeste dorinta de a reveni in Romania cat de curand posibil. Cu siguranta aceasta dorinta a fost impartasita de toti cei prezenti, caci, sincer, cine nu ar vrea sa repete experienta unuia dintre cele mai incitante spectacole ale anului? Personal, scap un oftat de cat de magnifica a fost intreaga seara.

 

Un album foto de la eveniment se poate vizualiza aici.

 

Click pe foto pentru marire

the cat empire arenele romane the cat empire arenele romane 31 iulie
the cat empire bucuresti the cat empire arenele romane bucuresti

 Foto: Mugurel Tudor

Distribuie