• Share

The Manhattan Transfer urca pe scena Salii Palatului alaturi de patru instrumentisti de exceptie!

The Manhattan Transfer urca pe scena Salii Palatului alaturi de patru instrumentisti de exceptie!

 

The Manhattan Transfer va veni insotita la Bucuresti de patru muzicieni recunoscuti la nivel mondial ca facand parte din liga celor mai valorosi instrumentisti ai timpurilor noastre. Primul concert din Romania al celebrei trupe va avea loc in mai putin de o saptamana, pe data de 11 noiembrie, la Sala Palatului.

 

 

Yaron Gershovsky (pian), Steve Hass (tobe), Gary Wicks (bass) si Adam Hawley (chitara) sunt cei patru muzicieni ce se vor alatura membrilor trupei The Manhattan Transfer pe scena de la Bucuresti, pentru un spectacol fascinant pe ritmuri de jazz, blues si doo-wop. Yaron Gershovsky este cunoscut atat ca pianist cat si ca producator, versatilitatea sa muzicala reprezentand un adevarat atu care i-a adus de-a lungul timpului diferite proiecte muzicale alaturi de nenumarati artisti precum Ray Brown, Lonnie Smith sau Count Basie Orchestra. Absolvent al colegiului de muzica Berklee din Boston, acesta a inceput sa colaboreze cu trupa The Manhattan Transfer atat ca pianist cat si ca director muzical, castigand alaturi de acestia premiul Grammy pentru piesa “Why Not”. Steve Hass si-a inceput colaborarea cu The Manhattan Transfer in anul 2003, acesta fiind primul tobosar care a mers in turnee, dar a intrat si in studio participand la inregistrari alaturi de membrii trupei. Steve este unul dintre cei mai cautati tobosari pentru reprezentatiile live, trecandu-si in CV colaborari cu nume celebre precum Cher, John Scotfield, Ravi Coltrane, Suzzane Vega sau The BBC Big Band. Gary Wicks si-a inceput cariera muzicala la varsta de 14 ani ca membru al Empire State Youth Orchestra, Chamber Orchestra si Jazz Ensemble. De atunci insa, basistul a urcat pe scena alaturi de o multime de nume importante ale jazz-ului printre care se numara si Diana Krall, Arturo Sandoval, Peter Erskine si Monica Mancini. Din primavara anului 2007, Gary Wicks preda la scoala de muzica infiintata de Flea, basistul trupei Red Hot Chili Peppers, iar de la inceputul anului 2008 merge in turnee alaturi de trupa The Manhattan Transfer. Absolvent al Scolii de Arte sectiunea chitara jazz, Adam Hawley s-a alaturat echipei de muzicieni care canta alaturi de The Manhattan Transfer in anul 2008, castigand alaturi de acestia cel de-al unsprezecea premiu Grammy din cariera trupei.

 

The Manhattan Transfer si-a inceput turneul european in Bulgaria, urmand ca in zilele urmatoare sa sustina patru concerte in Italia, iar in cele din urma sa ajunga in premiera si in Romania. Concertul va avea loc pe data de 11 noiembrie la Sala Palatului, biletele fiind disponibile la mai multe categorii de pret – 85, 105, 135, 165 sau 205 lei, in functie de distanta fata de scena. Acestea pot fi achizitionate online pe www.myticket.ro, in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu si Sala Palatului.

Distribuie