• Share

Top 3 filme de vazut in weekend (26 - 28 februarie 2016)

Top 3 filme de vazut in weekend (26 - 28 februarie 2016)

 

Pana la Oscar nu mai e decat un pas, asa ca, inainte de a ne instala comod in fata televizoarelor duminica noaptea pentru a urmari ceremonia, hai sa mai ajungem si la cinema.



jurnalul unei cameriste 


Film de Oscar: Carol, r. Todd Haynes


L-ai asteptat sau nu l-ai asteptat? Vorbim despre Carol, povestea amorului dintre doua femei de pe vrmea conservatorilor ani ’50 americani, care i-ar putea aduce un Oscar lui Cate Blanchet. Te vor impresiona costumele, gratia lui Cate Blanchet si rujurile aprinse. Plus sentimentele reprimate care izbunesc in cascada, atunci cand este cazul.
Unde te duci sa-l analizezi dupa vizionare: intro-ceainarie cu aer baroc/boem, spre exemplu, la Infinitea.

 


Film frantuzesc: Jurnalul unei cameriste, r. Benoît Jacquot


In Jurnalul unei cameriste ne reintalnim cu Lea Seydoux in rolul lui Celestine, camerista ce lucreaza pentru un cuplu bogat din Franta, din debutul secolului XX. Daca iti plac adaptarile dupa romane frantuzesti (Octave Mirabeau)  dar si povestile cu tinere frumoase si ambitioase, cumpara-ti bilet.
Unde te duci sa-l analizezi dupa vizionare: intr-un loc cochet, cu vin frantuzesc cum ar fi Galli (ca sa poti pleca si cu un pui la pachet).

 


Film la mall: Zeii Egiptului, r. Alex Proyas


Pentru putina istorie frumos ambalata in mod SF se recomanda Zeii Egiptului in care Gerald Butler ni se perinda pe ecran in postura lui Seth, zeul care il omoara pe Osiris. Se va lasa cu barbati chipesi in armuri si cu mitologie reinterpretata. Mai mult ca sigur, filmul iti va smulge si cateva zambete, daca nu mai mult.
Unde te duci sa-l analizezi dupa vizionare: la o bere la Happy Pub, ca sa meditezi cum ar fi fost sa traiesti pe vremea zeilor.

Distribuie