• Share

Top 5 filme de neratat la Les Films de Cannes

Top 5 filme de neratat la Les Films de Cannes

 

Pe 23 octombrie debuteaza unul dintre cele mai asteptate festivaluri de film ale anului, care aduce la Bucuresti, in afara de filme bune si regizori sau actori de top si putin din magia Festivalului de la Cannes. Iata si 5 filme de neratat din Les Films de Cannes a Bucarest.

 

les films de cannes a bucarest 2015 

 

1. Pentru a-i da cezarului ce-i al Palme d’Or-ului, vom pune pe lista filmul castigator, Dheepan, r. Jacques Audiard, care trateaza un subiect mai mult decat actual, cel al refugiatilor: un fost, soldat, o tanara si o fetita pretind ca sunt o familie pentru a scapa de războiului civil din Sri Lanka.

2. La tete haute este filmul de deschidere al festivalului, proiectia urmand sa aiba loc in pezenta regizoarei Emmanuelle Bercot si spune povestea lui Malony, un tanar cu probleme pe care, timp de 12 ani, un judecator si un educator incearca sa-l salveze.

 

3. Premiul sectiunii Un Certain Regard, a revenit povestii unor soldati cuprinsi de o misterioasa boala a somnului care sunt transferati intr-o scoala abandonata. Este vorba despre Cemetery of Splendour, regia Apichatpong Weerasethakul.

 

4. The Lobster, r. Yorgos Lanthimos, este castigatorul Premiului Juriului si a fost foarte bine primit de catre critica. Actiunea se produce intr-un viitor in care toti celibatarii sunt retinuti si obligati sa stea intr-un hotel pentru 45 de zile timp in care e musai sa-si gaseasca sufletul pereche.

 

5. La tierra y la sombra, in regia columbianului César Augusto Acevedo este un poem cinematografic inspirat de dramatica realitate a unei familii de fermieri din Columbia. Cu o imagine de exceptie, filmul a fost premiat cu Camera d’Or si Prix Révélation France 4, Semaine de la Critique.

Distribuie