• Share

Un profesor universitar din Scotia vrea sa revolutioneze invatamantul superior

Un profesor universitar din Scotia vrea sa revolutioneze invatamantul superior

 

Un profesor universitar de la Dundee University, Scotia, a citit potentialul jocurilor educative si incearca sa le introduca si la nivelul invatamantului superior. In opinia lui, acest tip de activitati antreneaza mult mai bine calitatile intelectuale ale studentilor sai. In plus, ii tine pe acestia in priza, un lucru cu care nu multe cursuri se pot lauda.

 

 

jocuri educative

 

 

Derek Robertson are 47 de ani si este profesor universitar. Pana aici, nimic iesit din comun. Insa Derek a reusit sa atraga atentia prin incercarea sa de a crea o punte intre invatamantul superior si jocurile educative. Concret, acesta este de parere ca mintea studentilor sai este mult mai antrenata cand in procesul de invatare sunt introduse jocuri educative. Aceasta idee i-a venit la mijlocul anilor '90, cand preda la scoala la care el a invatat, Whitfield Primary.

 

"Era ultima zi de scoala, una dintre acele zile in care copiii pot veni cu jocuri ca Buckaroo pentru a se juca in clasa. Cineva a venit cu un puzzle Super Nintendo, care era varf de gama atunci. Am vazut doi baieti din clasa mea, care erau in grupul de matematica din cadrul scolii. Deodata au manipulat doua obiecte bidimensionale, pentru a forma un model de nivel superior. I-am vazut implicati in rezolvarea problemelor si aratau calitati pe care in mod normal nu am cum sa-i invat in clasa", a rememorat Derek Robertson, intr-un interviu pentru thecourier.co.uk.

 

A fost momentul in care Derek si-a dat seama ca pustii din clasele sale ar avea mult de castigat daca introduce jocuri educative in cursurile sale. Peste ani, acesta s-a alaturat unui grup format la Dundee University din Philip Vaughan - de la o scoala de Arta si Design, Christopher Murray - expert in benzi desenate, Charles Cecil si Dave Gibbons, ambii fosti angajati la Marvel Comics. Acestia au incercat sa-si puna mintea la contributie pentru a identifica tipuri de jocuri educative care pot fi utile in procesul de invatare.

 

Recent, Derek a fost chemat la o conferinta in Los Angeles, Minecraft Educators Summit, in care s-a discutat despre cum celebrul joc poate fi folosit in sistemul de invatamant. Minecraft este un fenomen la nivel global si este cunoscut pentru faptul ca stimuleaza imaginatia si creativitatea jucatorului. Participarea la aceasta conferinta a fost doar unul dintre pasii pe care Derek ii face pentru introducerea de jocuri educative in sistemul de invatamant.

 

"Copii sunt foarte talentati. Misiunea care le revine celor ca mine este sa continuam sa cautam si sa reflectam acest talent in practica"

 

Noriel iti pune la dispozitie o paleta larga de jocuri educative, care il vor ajuta pe cel mic sa-si dezvolte si sa-si exerseze abilitatile.

Distribuie