• Share

Vine vacanta cu trenul… privat?

Vine vacanta cu trenul… privat?

 

Vrei sa pleci la mare, dar cand te gandesti la ce calatorie cu trenul te asteapta, parca iti vine sa iti dai ochii peste cap. Desi CFR-ul a introdus un tren de viteza care face cam 2 ore pe ruta Bucuresti-Constanta, preturile nu sunt deloc apetisante.

 

Insa venim cu vesti bune. Incepand cu 1 august vei putea face drumul Bucuresti-Constanta in doar 2 ore si vei iesi cu 20 de lei mai ieftin fata de traditionalul CFR (adica 40 de lei fata de 62 de lei la clasa a II-a). Cum? Cu noul tren privat Hyperion al companiei Softrans care circula zilnic intre Craiova-Constanta si retur, pana pe data de 13 septembrie. Bonus: pe langa faptul ca design-ul trenului te face sa te simti ca intr-o cursa internationala de mare viteza, ai parte si de wifi gratuit la bord.

 

 

hyperion softrans bucuresti constanta tren privat

 

 

Iar pentru a te pune la curent cu toate evenimentele de pe litoral, ti-am pregatit o pagina speciala, Litoral 2014.

 

Daca tot ti-am starnit interesul in legatura cu trenurile private din Romania, iata cu cine si pe unde mai poti sa te plimbi la preturi mai mici decat cele oferite de CFR. Primii pe lista sunt cei de la RegioTrans, cea mai mare companie feroviara privata din tara noastra. Acestia ofera curse prin diverse parti ale tarii, pornind din orase precum: Alba-Iulia, Arad, Brasov, Bucuresti, Craiova, Iasi si Timisoara, iar biletele se pot cumpara atat de la casele de bilete, cat si online. Cum era de asteptat, acestea sunt considerabil mai ieftine fata de preturile afisate de CFR. 

 

Un alt operator feroviar privat este si Transferoviar Calatori (TFC) care ofera calatorii pornind din orasele Bucuresti, Buzau, Cluj Napoca, Galati, Ploiesti si Oradea, tot la preturi apetisante (aprox. cu 30% mai ieftine decat cele practicate de CFR).

 

Prin urmare, acum ai si mai multe motive sa dai o fuga pana la mare sau la munte si sa profiti din plin de vacanta.

Distribuie