• Share

Vine vara cu vinuri rose la Corelli Wine Bar

Vine vara cu vinuri rose la Corelli Wine Bar

 

In intamapinarea anotimpului cald, Corelli Wine Bar a scos mesele si scaunele in strada si a dat strigare la degustare. Si pentru ca vara se anunta de ceva timp, am fost invitati sa sorbim din pahare pline cu rose-uri, unele mai roz decat altele, cu sau fara bule, toate reci si delicioase.

 

 

 

corelli wine bar centrul vechi

 

 

 

Gazda Denisa ne-a servit pe rand Vinho Verde, Bardolino Chiaretto si Calcos do Tanha Rose, numai bune pentru o zi de vara torida. O data cu savurarea licorii bahice si degustarea branzeturilor cu dichis am aflat si cate ceva despre fiecare sortiment incercat: Vinho Verde, un vin rosé tanar si preferatul meu, din regiunea Portugaliei, are o concentratie de 11,5% alcool si este ideal ca aperitiv. Culoarea deschisa, asemanatoare cireșelor proaspete si capsunilor este completata in mod ideal de aceleasi arome si de aspectul frizzante al vinului.

 

 

corelli wine bar degustare vin rose

 

 

Al doilea vin pe care l-am bifat a fost rose-ului Bardolino Chiaretto (12% alcool), un vin tanar din 2010, ideal pentru o masa usoara sau o conversatie relaxata. Obtinut din aceleasi soiuri ca Valpolicella (Corvina, Rondinella și Molinara), aromele resimtite sunt cele de capsuni, zmeura si note florale subtile. Coincidenta sau nu, termenul Chiaretto se traduce “nici rosu, nici alb”, referindu-se, desigur, la delicata culoare roz a vinului.

 

Ultimul, dar nu cel din urma a fost Calcos do Tanha Rose (12% alcool), produs in zona Douro din Portugalia, este un vin mai dur, asemanator vinului rosu, cu arome fructate, ideal pentru a fi consumat cu fructe de mare.

 

Daca esti in trecere pe strada Smardan nu ezita sa faci o vizita la Corelli Wine Bar, mai ales ca organizatorii ne promit o vara plina in evenimente cu pahare pline.

Distribuie