• Share

Vrem piste pe sosea! - Mars de protest pe bicicleta sambata, 21 septembrie

Vrem piste pe sosea! - Mars de protest pe bicicleta sambata, 21 septembrie

 

Pe 21 septembrie, la ora 14:30, sunteți așteptați în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, cu partenera pe două roți din dotare, să luați parte la cel mai mare marș pe biciclete. Evenimentul, organizat de Comunitatea Bicicliștilor din București și Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), urmărește obținerea demisiei lui Sorin Oprescu din funcția de Primal General al Capitalei.

 

Printre motivele protestului se numără încurajarea transportului motorizat în cea mai poluată capitală europeană, București, neaplicarea măsurilor de siguranță rutieră, lipsa măsurilor luate de către conducere pentru îmbunătățirea calității vieții, lipsa benzii dedicate transportului public și menținerea în funcție a unor persoane vinovate de pagube de milioane de euro din așa-zisele piste pentru bicicliști.

 

 

mars bicicleta bikefest

 

 

La protestul Vrem piste pe șosea. Vrem un oraș pentru OAMENI! poate participa oricine dorește un oraș funcțional și accesibil pentru cetățeni: de la pietoni, bicicliști, persoane în scaun rulat, rolleri, până la părinți care își plimbă copii în cărucior.

 

Folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ a devenit deja o măsură adoptată eficient în multe din capitalele europene. Mai mult, oamenii sunt foarte doritori de a utiliza mijlocul de transport pe doua roti si la noi, astfel ca între 14 și 15 septembrie a avut loc în Parcul Izvor o noua editie a BikeFest. Cu toate acestea, lacune la capitolul trafic și transport sigur exista la tot pasul in capitala.

Distribuie