• Share

Robert de Niro si Michelle Pfeiffer formeaza o familie criminala haioasa, sub bagheta lui Luc Besson

Robert de Niro si Michelle Pfeiffer formeaza o familie criminala haioasa, sub bagheta lui Luc Besson

 

The Family / Malavita: O familie criminala este un thriller cu accente puternice de comedie neagra, frumos conturat, in care actiunea si drama se injecteaza in doze mici la momentul potrivit, fara durere sau simtire, aducand in prim plan bucuria de a trai si lasand in urma viata tumultoasa si expusa la pericole. Regizata de Luc Besson, pelicula isi are sursa de inspiratie in romanul Badfellas al autorului Tonino Benacquista.

 

Familia Manzoni, "rebotezata" Blake in urma unei intelegeri cu FBI-ul, este formata din 4 membri, cap de familie fiind Giovanni Manzoni (Robert de Niro), tata a doi copii si gangster pensionat. Insa nu doar tatal are nelegiuirea in sange: spiritul criminal abunda in fiecare din cei patru Manzoni, cotizand puternic la atractivitatea filmului. 

 

 

malavita film cinema recenzie

 

 

Giovanni Manzoni, plictisit si nevoit sa se acomodeze cu noua locuinta si o viata linistita in sudul Frantei, nu reuseste sa se descotoroseasca de instinctul criminal care revine la suprafata cu fiecare ocazie, chiar si in cazul unui instalator care incearca sa-l pacaleasca. Sotia sa Maggie (Michelle Pfeiffer) este o fire excentrica si impulsiva, capabila sa creeze un dezastru folosindu-si tactul si diplomatia, fara sa lase vreo urma. Cei doi copii intampina dificultati la noua scoala si sunt nevoiti sa-si foloseasca armele usor malefice pentru a depasi problemele.

 

O familie aparent simpla, The Manzonis aka The Blakes se fac repede remarcati atat prin spiritul luptator, cat si prin modul aparte prin care se adapteaza la orice fel de conditii. Un film despre motivatie, dreptate, inteligenta si unitate, presarat pe alocuri cu intamplari amuzante, fara a evada insa din limitele realitatii.

 

Click pe foto pentru marire

recenzie malavita film de niro luc besson malavita the family luc besson recenzie cronica
malavita the family robert de niro film cinema malavita film cinema recenzie 2013

Foto: Hollywood Multiplex Operations

Distribuie