• Share

Ziua Elvetiei: Cum petreci ca in Elvetia pentru o zi la Bucuresti

Ziua Elvetiei: Cum petreci ca in Elvetia pentru o zi la Bucuresti

 

Pe 1 august elvetienii isi sarbatoresc Ziua Nationala probabil cu o mare precizie, ceea ce ne face pofta sa avem parte si la Bucuresti de ceva din spiritul acestei tari. Si nu ne gandim la neutralitate...

 

 

ziua elvetiei 1 august 

 

 

In primul rand... ciocolata - pentru ca, desi originile europene ale acestei delicatese ne trimit in Italia, elvetienii raman marii maestri ciocolatieri. Va puteti instala intr-un parc pentru a savura o marca elvetiana de ciocolata pe care o gasiti usor si la noi (Heidi sau Lindt). Si pentru ca o ciocolaterie propriu-zisa elvetiana nu avem la Bucuresti, ne putem satisface totusi pofta mergand la Venchi, pe Calea Victoriei sau la Leonidas, pe Magheru.

 

Dupa atata rasfat al papilelor gustative, ar merge si unul vizual. Prin urmare, urmatoarea vizita pe lista este cea la un magazin de ceasuri si bijuterii. Magazinele Cellini sau alte brand-uri celebre se gasesc peste tot in oras, asa ca nu va ramane decat sa-l descoperiti pe cele mai convenabil.

 

Accentul pus pe delicatese e important cand sarbatorim Elvetia; prin urmare ziua nu ar trebui sa treaca fara sa incercam branzeturi specifice. Putem face asta la un pahar de vin, la restaurantul La Fondue.

 

Iar seara nu poate fi incheiata decat la Mica Elvetie, unde nu ar trebui sa ocoliti preparatele cu sparanghel. Si daca tot nu simtiti ca ati luat o portie consistenta de Elvetie, dati o fuga pana la munte, sa respirati aer fresh.

Distribuie