• Share

Ziua Europeana a Limbilor - o calatorie printre stereotipurile Europei

Ziua Europeana a Limbilor - o calatorie printre stereotipurile Europei

 

Fan limbi straine? Nu neaparat. Insa adori sa calatoresti, sa cunosti oameni noi, culturi noi si sa-ti faci prieteni. Oriunde mergi e musai sa afli si cateva dintre cuvintele pe care doar bastinasii le stiu. Le pronunti stalcit, anapoda, dar simti ca faci parte de acolo. Si asa se intampla in orice tara pe care o vizitezi.

Daca te incearca toate aceste trairi, atunci sambata, 24 septembrie, ne vedem la Ziua Europeana a Limbilor, organizata la Muzeul Taranului Roman.

 

Ziua Europeana a Limbilor

 

A 15-a editie a evenimentului te poarta intr-o calatorie printre stereotipurile Europei, cu jocuri lingvistice si concursuri care iti arata cate putin din bogatia culturala a fiecarei tari.

Descoperi daca Franta e chiat atat de romantica cum se spune, daca Spania o tine intr-o fiesta continua, daca Marea Britanie a ratat vreun ceai de la ora cinci, cat de stricte sunt regulile Germaniei sau care sunt secretele Italiei de ocupa mereu primul loc in fashion.

Provocarea este sa afli cuvantul-cheie al calatoriei, participand la diversele activitati propuse de cele 14 standuri prezente aici intre orele 11:00 - 17:00.

Care-i premiul? Carti, dictionare, ghiduri turistice sau de conversatie, CD-uri si alte surprize pregatite cu drag de organizatori.

 

Ziua Europeana a Limbilor

Foto: Ziua Europeana a Limbilor - Bucuresti FB.

 

Cine a venit cu ideea te intrebi?

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si membrii Clusterului EUNIC Bucuresti, adica Reteaua Institutelor Nationale de Cultura din Uniunea Europeana, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, sarbatorita in fiecare an in jurul datei de 26 septembrie.

Nu lipsesc nici Institutul Goethe, Institutul Francez, Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”, Forumul Cultural Austriac, Fundatia Culturala Greaca, Institutul Italian de Cultura, British Council, Institutul Polonez, Institutul Cervantes, Institutul Camões, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucuresti, Delegatia Valoni - Bruxelles si Institutul Cultural Roman.

Intrarea este libera, iar mai multe informatii gasesti aici.

Distribuie