• Share

5 aplicatii de telefon utile in Oras

5 aplicatii de telefon utile in Oras

 

Cam pentru orice ai nevoie, gasesti o aplicatie in PlayStore sau AppStore. Pana si Posta Romana si-a facut una. Insa tocmai din acest motiv e mai greu sa alegem dintre ele, care ne sunt utile cu adevarat si care doar ne ocupa memoria smartphone-ului.

 

Sursa: flickr; Foto - Eduardo García Cruz.

 

Prima si cea mai importanta e FoodPanda. Pentru ca esti abia venit(a) din provincie, stai la camin si pachetul trimis de ai tai, muncit cu sudoarea fruntii se termina imediat ce a ajuns. Asa ca din ultimii bani faci cheta si comanzi mancare romaneasca, asiatica, chinezeasca sau orice alte minunatii care-ti fac cu ochiul. Chiar si inghetata sau shaorma, dupa pofte si posibilitati.

 

 

Locul II se disputa intre Google Maps si Waze. Bucurestiul e mare, asa ca ai nevoie de un ajutor cat de mic. In plus, daca ai harta Romaniei descarcata, Google Maps functioneaza si offline. Online, in schimb, primesti informatii legate de tipul de transport in comun pe care-l poti lua pana-n punctul care te intereseaza. Waze te ajuta sa vezi in timp real cam ce trafic e si pe unde te poti strecura sa ajungi mai repede la destinatie.

 

 

Uber sau Speed Taxi sunt acolo pentru tine cand iesi in oras, cand vezi ca se face ora 2 dimineata si tu inca n-ai plecat de la cel/cea mai bun(a) prieten(a) sau alte situatii similare care implica ore tarzii si sferturi academice. Uber e super util daca ai ramas fara resurse financiare palpabile si ai doar cardul. Nici nu ai de ce sa te ingrijorezi ca soferul iti va lua mai mult decat face sau alte probleme de genul.

 

SoundCloud, 8tracks, Zonga sau alte aplicatii de muzica iti fac drumurile urbane mai frumoase si mai melodice. Iti alegi un playlist si te lasi purtat(a) pe aripi de vant, vorba cantecului. Ai de la ultimele hituri aparute si pana la cele ale anilor 2000 daca te simti nostalgic(a). Nu stim tu, dar noi asa ne relaxam.

 

 

Si pentru ca sunt multe lucruri care merita fotografiate, filmate si share-uite, doar exista Facebook, Instagram, Snapchat, ai nevoie si de ceva programe de editare. Cum ar fi Videoshop sau Photo Editor. La video alegi lungimea potrivita pentru canalul pe care vrei sa-l incarci, aplici efecte si salvezi. La foto cropuiesti, bagi filtre sau ii dai doar un brush pentru a corecta micile imperfectiuni. Stai linistit(a), nu se pune drept Photoshop. Si apoi te-nchini sfantului viral.

 

Distribuie