• Share

5 carti de citit in metrou sau autobuz in noiembrie

5 carti de citit in metrou sau autobuz in noiembrie

 

Timpul alocat cititului a devenit din ce in ce mai rar, asa ca multi dintre noi aleg sa strecoare printre picaturi, in drum spre birou, ori spre casa, cateva minute de lectura. Ne-am gandit la cinci carti pe care le putem purta in genti ori ghiozdane pentru lectura de noiembrie.

 

carti noiembrie 2015

 

“Du-te si pune un strajer”, Harper Lee (ed. Polirom)

Considerata cartea-eveniment a anului, romanul este cea de-a doua scriere recent descoperita si publicata a autoarei celebrului “Sa ucizi o pasare cantatoare”.

 

“Du-te si pune un strajer”, continua povestea romanului, insa a fost se pare scrisa inaintea lucrarii care a facut-o celebra pe Lee. Cartea va fi lansata sambata in cadrul targului Gaudeamus.

 

 

“Regina Maria. Ultima dorință”, Tatiana Niculescu Bran (ed. Humanitas)

La 140 de la nasterea Reginei Maria si in contextul recentului eveniment de mutare a inimii sale la Peles, cartea Tatianei Niculescu Bran aduce in prim-plan personalitatea cele mai importante regine pe care a avut-o Romania, Maria. O carte cu multe marturii si despre relatia speciala pe care regina a avut-o cu tara si cu Balcic-ul.

 

 

“Doi ani, opt luni si douazeci si opt de nopti”, Salman Rushdie (ed. Polirom)

 

Acest fabulos povestitor contemporan, Rushdie, ne propune o noua calatorie fantastica care are loc dupa ce o furtuna devastatoare de pe Coasta de Est a Americii deschide portile ce leaga lumea oamenilor de cea a basmelor.

 

 

“Sculptand in timp”, Andrei Tarkovski (ed. Nemira)

Aparitie inedita si in premiera in Romania, cartea cunoscutului regizor rus este martuia directa a unei cautari la care artistul a contribuit pana in ultimele zile de viata.

 

 

"Pierdutul paradis", Cees Nooteboom (ed. Polirom)

O poveste de dragoste care se intinde pe o distanta de 25 de ani in care pierderile, regasirile si calatoriile joaca un rol esential.

Distribuie