• Share

5 locuri din Bucuresti numai bune de vizitat toamna

5 locuri din Bucuresti numai bune de vizitat toamna

 

Ca in fiecare an, toamna se arunca peste noi brusc si fara introducere. Toata lumea se plange ca e deprimant, petrecem mai mult timp indoor si incepem sa dam berea pe vin rosu. Daca treci totusi de caracterul dezagreabil al socului termic si paletei de griuri care ne inconjoara, toamna are mult farmec, chiar si in zilele ploioase si reci.

 

Daca vrei sa vezi partea plina a paharului, uite cateva locuri de unde poti sa te bucuri de oras si toamna.

 

toamna bucuresti

 

GRADINA BOTANICA

Asta e un loc in care poti sa te plimbi pe aleile pustii, pline de vegetatie care incepe sa se ingalbeneasca, inroseasca, stacojeasca. Daca iti plac frunzele in vant, asta e locul unde nu doar le vezi, dar le si auzi.

 

STATIA DE METROU POLITEHNICA

S-ar putea sa nu aveti chef sa stati pe afara, dar daca va plimbati prin oras, puteti face o calatorie in Cretacicul superior. Statia de metrou Politehnica a fost data in folosinta in 1983 si este pavata cu placi mari de marmura si granit ce contin fosile de acum 180 de milioane de ani. De inspectat indeaproape pentru sentimentul de micime.

 

DEALUL FILARETULUI

Incepand cu prima gara a Bucurestiului, Gara Filaret, apoi in jurul Parculului Carol, puteti descoperi stradute stramte, curbe si in panta destul de atipice Bucurestiului. Peisaj industrial si rezidential de belle epoque, totul scaldat in lumina calda de toamna.

 

AUTOBUZELE TURISTICE CU ETAJ

Desi pare banal, sa te prefaci turist intr-o dupa-amiaza de toamna poate fi foarte satisfacator. Cu ochelari de soare si capul lasat pe spate, o sa ai o viziune diferita a strazilor pe care le vezi de obicei de la nivelul ochiului. Plus ca de acum sunt mai putini turisti care sa-ti bage aparatul foto in ochi.

 

bellu toamna bucuresti

 

CIMITIRUL BELLU

Daca nu esti depresiv din fire, locul asta e unul dintre cele mai linistite din oras. Pace si reconectare la pamant, la trecut si la intamplarile suprarealiste care au loc in incinta. Ceea ce face din acest cimitir un loc interesant este mai ales povestea din jurul unor morminte. De cautat o frumoasa statuie cu ochi de smarald realizata de Rafaelo Romanelli, care o reprezinta pe Katalina Boschott. Doar o enigmatica inscriptie poate fi citita pe mormântul ei: 'Cet animal de médecin m'a tuée! Herkulesbad-Mehadia 11-12 Août 1906'. (Acel nenorocit de doctor m-a ucis!).

Distribuie