• Share

5 seriale pentru un weekend lenes

5 seriale pentru un weekend lenes

 

Anotimpurile trec, serialele raman. Si pot deveni sarea si piperul unui weekend in care chiar nu ai chef sa faci altceva decat sa stai tolanit cu punga de popcorn pe canapea. Se pot viziona individual sau in compania prietenilor, in functie de mood. Si acum top 5 al serialelor de weekend de care chiar poti deveni dependent. Pentru toate gusturile.

 

 

Game of Thrones


 

Povestea celor 7 familii de vita nobila care se lupta pe viata si pe moarte pentru a detine suprematia in Westeros, a ajuns la sezonul 4 si e deja controversat. Bazat pe seria fantasy, A Song of Ice and Fire, semnata George R. R. Martin serialul produs de HBO ii va capiva in mod clar pe iubitorii de taramuri fantastice si de fiinte supranaturale. Desi unii au inceput sa arate cu degetul strigand rasism si sexism, producatorii au anuntat ca urmeaza inca doua sezoane. Desfasurarea de forte e, oricum, impresionanta, filmarile avand loc in Irlanda, Malta, Scotia, Croatia, Islanda si Maroc.

 

 

House of Cards


 

Daca va plac politica si jocurile de culise, cel doua sezoane de pana acum ale serialului House of Cards sunt de neratat. Mai ales ca distributia e la fel strong precum nervii pe care se presupune ca trebuie sa-i ai cand te invarti pe la Casa Alba. Vorbim despre Kevin Spacey si Robin Wright care incarneaza un cuplu cu o dinamica interesanta si cu ambitii uriase. Interesant este si un artificiu de constructie cu care nu ne-am intalnit in prea multe seriale: personajul central devine complice cu spectatorul, oprindu-se in mijlocul unei scene pentru a se uita direct in camera si pentru a sta pret de cateva secunde direct de vorba cu spectatorul-voyeur. Sezonul 3 e previzionat pentru februarie 2015.

 

 

True Detective

 

 

E un serial nou (primul sezon s-a incheiat recent), dar care a facut adevarate valuri din multe puncte de vedere. Cei de la HBO au mers pe mana lui Nic Pizzolatto, pentru a crea aceasta drama cu detectivi, care nu e deloc ceea ce pare. Rezolvarea unor crime misterioase de-a lungul a peste 10 ani devine prilej de rasturnare a manierei clasice de filmare a unui serial, dar si de incalcire de sensuri si nuante. Louisiana si peisajele ei cand dezolante, cand luxuriante devin cadrul filmic in care cei doi detectivi, Rust Cohle si Marty Hart, isi fac treaba si-si dezvolta relatia. Marea revelatie a show-ului dinamica excelenta a lui Matthew McConaughey si a lui Woody Harrelson. Sezonul doi se anunta plin de surprize si cu o distributie total diferita.

 

 

Girls

 

 

Pentru fanii productiilor cu fete si aventurile lor, propunem un serial ce se vrea un fel de anti-Sex and The City. Acelasi New York, acelasi grup de patru fete, dar mult mai putin glam si mai mult realism. Din care nu lipsesc marimile XXL, somajul, iubitii nebuni ori situatiile penibile. Serialul, care a debutat in 2012 e powered by acelasi HBO si creat de Lena Dunham, care joaca si personajul central. Va puteti delecta cu cele 3 sezoane existente, cel de-al patrulea urmand sa apara in 2015.

 

 

Downton Abbey

 

 

Ne incheiem topul cu o bijuterie de serial britanic, Downton Abbey - o fresca extrem de bine documentata istoric care ne este servita prin intermediul sagai familiei Crawley si a servitorilor sai, intr-o Anglie post-edwardiana. Costumele sunt minunate, iar Maggie Smith in rolul batranei contese Dowager va va demonstra cum sta treaba cu umorul britanic. Serialul semnat Julian Fellowes are 3 serii, iar cel de-a patra este asteptata in acest an.

 

Pe voi ce seriale v-au prins si convins in ultima vreme? 

Distribuie