• Share

7 locuri unde putem face jogging in Bucuresti

7 locuri unde putem face jogging in Bucuresti

 

Joggingul e una dintre acele forme de mișcare foarte complexe care mai are și avantajul de a fi în mare parte gratis. Când vine vorba de jogging însă, important este să ne amintim și că este cazul să ținem cont de câteva aspecte esențiale: un echipament adecvat – în special running shoes, dar și locul în care alegem să alergăm. Să alergi în plină zi cu soare pe Magheru ori pe Calea Victoriei pe ploaie nu este cel mai fericit peisaj. Pentru că, în fond, joggingului nu trebuie să-i lipsească dimensiunea fun, de deconectare.

 

jogging bucuresti parc stadion 

 

In parc

 

Parcurile nu au cea mai indicată suprafață pentru alergat, dar sunt probabil cele mai plăcute locuri în care putem practica joggingul. În principiu putem alerga în orice parc ne inspiră (și în funcție de apropierea de casă). Pe lista noastră subiectivă am pune Herăstrăul – pentru circuitul deja clasic în jurul lacului (nu vă aventurați să-l parcurgeți dintr-o data dacă sunteți debutanți), dar și parcul Izvor și al său iz de campus. Dacă nu vă deranjează să dați mai multe ture de parc nici Kiselefful nu e de tăiat de pe listă, mai ales pentru că se situează într-o zonă cu vegetație bogată.

 

Pe malul râului

 

Apropierea de apă e întotdeauna benefică, chiar dacă apa se numește Dâmbovița și nu este cel mai amenajat râu din lume. Asa ca "pista" de alergat de-a lungul Dâmbovitei poate fi incercata.  Ne-am dori să punem și Delta Văcărești pe listă, însă mai avem de așteptat până să ne bucurăm de un adevărat parc natural în adevăratul sens al cuvântului.

 

Pe stadion

 

Alergatul pe stadion rămâne cel mai indicat apropo de confortul articulațiilor. Cea mai populară pistă (400 de metri) rămâne Lia Manoliu, în apropierea Arenei Naționale, unde se poate alerga până la orele 22.00. Dacă vă inspiră stadioanele, e bine de știut că se poate alerga și la Dinamo, în Ștefan cel Mare, în schimbul unei taxe modice. Tot o suprafață de tartan, propice joggingului, oferă și stadionul Iolanda Balas, însă aici taxa este ceva mai mare (in jur de 100 lei pe lună).

Distribuie