• Share

Activitati urbane de vacanta pentru copilul tau: scoli de vara, cursuri, ateliere

Activitati urbane de vacanta pentru copilul tau: scoli de vara, cursuri, ateliere

 

Ce mica-i vacanta mare… cam asta le trece prin minte copiilor chiar daca se afla in fata unor luni bune in care temele sau profii se misca pe undeva, foarte departe. Nu se aplica insa si in cazul parintilor, care pot fi usor descumpaniti in fata combinatiei vara intreaga plus copii hiper-energici.

 

Deci, ce faci cu ei toata vacanta, mai ales daca nu ai cum sa-i mai pasezi bunicilor pentru experiente bucolice & rosii bio?

 

O sa te bucuri sa descoperi ca ai de unde alege dintre numeroasele activitati care imbina utilul cu distractia, de la cursuri de limbi straine si ateliere de creativitate in oras pana la diverse tabere la munte, la mare si chiar in strainatate.

 

 

Fundatia Calea Victoriei bune maniere

Bune maniere si politete prin Teatru @ Fundatia Calea Victoriei


Pentru acei parinti care muncesc intens chiar si vara, hai sa vedem, mai intai, ce ne ofera spatiul incins al urbanului. Institutele culturale straine din capitala nu pleaca in vacanta, ci au oferte speciale pentru invatarea unei limbi straine in timpul verii.

 

Copiii pot invata limba lui Voltaire intre 15-26 iulie la Institutul francez (100 euro/curs) sau engleza la British Council in doua sesiuni de vara, 3-26 iulie si 7-30 august (1455-1580 RON/curs), care, pe langa cunostintele lingvistice propriu-zise, propun si alte activitati: fotografie, teatru, origami etc.

 

Nici spaniolii nu se lasa mai prejos, asa ca la Institutul Cervantes poti opta pentru un curs online pentru copii, ¡Hola, amigos!, care permite accesul pe o perioada de 3 luni (80 RON/curs). 

 

Daca iti doresti ceva mai variat, tot in Bucuresti exista posibilitatea unei scoliri in timpul vacantei intr-ale bunelor maniere. Prin urmare, la Scoala de bune maniere din cadrul Fundatiei Calea Victoriei ai posibilitatea unui curs de Bune maniere si politete prin Teatru care se adreseaza copiilor intre 7 si 12 ani (22-26 iulie, 250 RON).

 

 

Little London Pipera scoala de vara copii

Little London Pipera

 

Programul de vara al scolii Little London Pipera imbie cu o oferta dinamica bazata pe trei elemente: sport, arta si joaca structurala.
Ar putea fi vara in care, daca are intre 2 si 12 ani, copilul tau va putea cocheta cu dansul, calaria sau inotul intr-un cadru de 4.000 de metri patrați de spatiu verde.

 

Si, daca ai chef de ceva si mai deosebit, copilul tau ar putea sa se initieze in tainele benzillor desenate, scrierii de povesti, sculpturii, picturii sau chiar arhitecturii la atelierele organizate de libraria franceza Kyralina. Acestea au loc in iulie si august, iar participantii pot avea intre 5 si 15 ani (70-120 RON/atelier).

 

 

Kyralina librarie pictura povesti

 

 

Activitati de vacanta in Brasov, Cluj, Iasi sau Timisoara

 

Esti din Brasov sau in trecere si ai chef de combinatia mare/munte? Poti da o fuga cu copiii la Natura Parc de langa oras. Ceva mai special vei gasi si in inima Clujului, in parcul ecologic rustic La Butuci, dotat, printre altele, cu loc de joaca pentru copii.


Ecuatia vara-copii se poate rezolva in zona Iasului printr-o excursie la Barnova si un popas obligatoriu la Arca lui Noe – o miniferma si parc de joaca pentru copii apartinand Fundatiei Izvor Iasi, iar la Timisoara, le poti oferi copiilor o incursiune in plina traditie, printr-o vizita la Muzeul Satului Banatean.

 

Vara in oras nu mai suna chiar atat de rau, nu-i asa? Enjoy si alegeri inspirate!  

Stai pe aproape, revenim cu sugestii pentru o vacanta inspirata in afara orasului.

Distribuie