• Share

Aer (curat) de Bucuresti: ceainarii, baruri si restaurante in care nu se fumeaza

Aer (curat) de Bucuresti: ceainarii, baruri si restaurante in care nu se fumeaza

 

Daca celui mai inrait fumator de pe Planeta i s-ar cere o descriere a Paradisului, acesta ar semana izbitor cu Bucurestiul. Iar daca ar fi sa adaptam sintagma aere de Bucuresti realitatii, aceste mici arogante bucurestene ar fi din plin condimentate cu nicotina.

 

Razboiul local apropo de fumatul in spatiile publice mai are inca foarte multe batalii de castigat pana sa putem iesi fara par si fara haine imbacsite din baruri si cluburi si pana sa putem manca intr-un restaurant fara a si fuma pasiv in acelasi timp. Cat despre locurile cu spatii separate fumatori/nefumatori, delimitarea este, de cele mai multe ori, o gluma. Prin urmare, unde iesim in oras daca suntem nefumatori? Momentan putem numara pe degete asemenea locuri in Bucuresti, dar ele exista.

 

 

locuri unde nu se fumeaza bucuresti 2014 

 

 

Ceainarii

 

Nefumatorii sunt de departe cel mai fidel public al ceainariilor. In majoritatea nu se fumeaza decat vara, pe terasa.

 

GreenTea

 

O casa din alte vremuri unde, in afara de aerul curat, veti avea de ales intre zeci de sortimente de ceai intr-unul dintre cele patru saloane ce trimit spre lumi diferite: Clasic, Japonez, Indian si Micul Paris.

 

Ceainaria Lelia

 

Ati ghicit, nici aici nu se fumeaza, dar se bea ceai, dar si cafele parfumate si se poate savura intimitatea locului.

 

 

Cafenele/Baruri

 

Cu greu gasesti in oras un bar, un pub sau o cafenea unde sa nu se fumeze. Totusi avem si aici ceva de pus pe lista.

 

Origo

 

O cafenea cu dichis spre finalul strazii Lipscani, unde pe inserat ceasca de cafea isi poate pune tocuri, transformandu-se in pahar de cocktail.

 

Dianei 4

 

In casa din Dianei 4 se intmpla concerte, piese de teatru ori dezbateri. Iar din toamna anului trecut au anuntat pe pagina de Facebook ca s-au lasat de fumat. Oricum, spatiul de la subsol este destinat exclusiv nefumatorilor.

 

 

Restaurante

 

Teoretic in restaurante nu ar trebui sa se fumeze deloc, practica insa ne omoara, ca de obicei.

 

Casa Satya

 

Un loc unde puteti manca vegetarian, in liniste si fara stresul fumului de tigara.

 

La Placinte

 

Daca aveti chef de o placinta si un vin de peste Prut, le gasiti la restaurantul La Placinte, un alt loc din oras unde nu se fumeaza.

 

 

Cofetarii

 

E drept ca nu prea mai iesim sa mancam o prajitura la cofetarie, desi ar trebui poate sa facem asta mai des. Dar sunt un alt exemplu de locuri unde nu se fumeaza. Si daca ar fi sa alegem una cosy unde puteti sta la o prajitura si o cafea, aceea este Continental.

Distribuie