• Share

After School: Cursuri si ateliere de creativitate pentru copii in Bucuresti

After School: Cursuri si ateliere de creativitate pentru copii in Bucuresti

 

Majoritatea copiilor acestor vremuri sunt hiperactivi ceea ce inseamna ca nici dupa gradinita/scoala nu li se termina bateriile. Asa ca, daca esti o mama care gandeste in perspectiva sau un tata cool, e imposibil sa nu fi luat in calcul varianta unor activitati after school care sa-l ajute pe copil sa-si canalizeze energia, de ce nu, intr-o viitoare pasiune. Posibilitatile sunt nenumarate, de la cursuri de pictura, sport sau limbi straine - ramane sa testezi sau sa intuiesti ceea ce i se potriveste copilului tau.

 

 

cursuri pentru copii arta pictura Bucuresti

 

 

Limbi straine

 

Invatarea limbilor straine a incetat demult sa fie doar un trend transformandu-se in ceva cat se poate de firesc. Majoritatea gradinitelor si scolilor ofera cursuri de limbi straine, dar se pare ca niciodata nu e prea devreme sa-i indemnam pe copii sa aprofundeze, mai ales la varste la care retin rapid. La Fundatia Calea Victoriei debuteaza pe 26 octombrie un nou Curs de Engleza pentru copii intre 5 si 7 ani. Obiectivul urmarit: invatarea placuta, bazata pe auditie si repetitie cu ajutorul concursurilor si al jocurilor. Intalnirile au loc sambata iar pretul este de 400 lei.

 

 

Ateliere de creativitate

 

Va doriti ceva inedit si, eventual, sa puteti sa faceti lucruri frumoase lucrand cot la cot cu copii? Atunci ar trebui sa aruncati un ochi peste oferta Atelierelor de creativitate puse la dispozitie de Muzeul Taranului Roman. Unul dintre atelierele la care cei mici pot participa impreuna cu parintii (varsta minima 5 ani) este Atelierul de etnologie, educație plastică și cusături pentru copii. Iar pentru cei mai mari (de la 13 ani) poate va va tenta un Atelier de introducere in arta fotografica. Pentru a participa la ateliere va trebui sa platiti o taxa de 4 lei.

 

 

Cursuri de pictura

 

Aveti acasa un exemplar care a reusit sa va coloreze inclusiv peretii? Ei bine, il puteti inscrie la cursuri de pictura, poate va deveni un viitor Dali, nu se stie niciodata. Din aceasta perspectiva, cei de la Rembrandt Art Centre au initiat incepand cu 1 octombrie o serie de cursuri de imprietenire cu pictura. Cei mai mici (4-6 ani) pot face cunostinta cu hartia, creioane colorate, acuarela ori guasa. Iar pentru calupul de varsta 6-10 ani exista cursul Tehnici de pictura, limbaj plastic si cromatic unde vor invata sa combine culorile si sa se familiarizeze cu stampilarea, suprapunerea sau colajul. In functie de numarul de sedinte ales (intre 4 si 12), pretul unui curs variaza intre 150 si 500 lei.

 

 

quilling antipa cursuri copii Bucuresti

 

 

Cursuri de Quilling

 

O activitate mai putin obisnuita la care va puteti inscrie copiii in acesta toamna ar fi Cursul de Quilling (8-12 ani) de la Muzeul Antipa. Este vorba pe scurt despre arta rularii hartiei si transformarea acesteia in mici bijuterii: felicitari, jucarii etc. Atelierul incepe din 20 octombrie iar participarea la 6 sedinte costa 150 lei.

 

 

Lectii de dans

 

Miscarea este intotdeauna importanta si daca ne vom indemna copiii sa o faca de la varste fragede nu vor avea decat de castigat. Evident ii puteti inscrie la balet, baschet sau karate, in functie de preferinte, dar va propunem, indiferent ca aveti acasa fete sau baieti, sa luati in calcul si posibilitatea unor cursuri de dans. Scoli de dans exista aproape in fiecare cartier, deci oferta e bogata.

 

Noi am ales sa o cercetam pe cea a scolii Let’s Dance care propune cursuri pentru copiii intre 6 si 9, dar si pentru cei intre 9 si 12 ani. Pentru cei mai mici, cursurile se pot face in timpul saptamanii, lunea si miercurea sau in weekend, sambata si duminica. Abonamentele lor se numesc Praslea – o luna/100 lei si Harap Alb – 3 luni/250 lei.

Distribuie