• Share

Am fost la Targul de Craciun ca sa mergi si tu, dar cand trebuie

Am fost la Targul de Craciun ca sa mergi si tu, dar cand trebuie

Ti-am povestit aici ca Bucurestiul e pe locul 3 intr-un top al unor oameni despre luminitele de Craciun in marele orase europene. Dar mai avem un lucru cu care sa ne cel putin mandrim, Targul de Craciun, pe numele sau nou Bucharest Christmas Market.

Anul acesta, evenimentul care tine toata luna decembrie, este in Piata Constitutiei si are ceva accesorii care ar putea sa te intereseze: casute in care targovetii au marfa la vanzare (lucruri handmade, mancare, decoratiuni), Casa lui Mos Craciun cu reni cu tot, un carusel colorat, patinoar si o mare scena pentru concerte.

Foto: orasulm.eu

Dar cand e de vizitat?

Seara in care noi am dat o tura era de vineri, ceea ce poate nu fi cea mai buna alegere in cazul in care nu iti place aglomeratia. Si asta pentru ca fiecare casuta insemna coada. Mai ales daca era cu mancare. Degeaba te imbiau fel de fel de mirosuri de merinde alese, cozile te cam descurajau la cumparaturi. Sfatul nostru ar fi ca daca vrei sa mananci sunculite, carnaciori si alte cele, mergi mai bine ziua, in timpul saptamanii. Daca vrei sa te bucuri de luminite si alte ornamente, seara ar putea fi o alegere buna.

Spatiul e destul de mare, asa ca ai sanse sa urmaresti concertele decent pe inserat. Dar nu vei uita de cozi la carusel si Casuta lui Mos Craciun. Oricum nu o sa poti, ca nu uita ele de tine. Deci si pentru acestea din urma ziua, in timpul saptamanii, poate fi o optiune ok.

Foto: orasulm.eu

In rest, imbraca-te bine, oricand alegi sa mergi, pentru ca nu e loc de parada modei si nici nu ai chef ca hainele bune sa iti miroasa a mici. Nu ai unde sa te adapostesti, deci verifica temperatura de afara inainte de a iesi din casa.

Atentie. Casa lui Mos Craciun va fi deschisa in perioada 1 - 24 decembrie, intre orele 11:00 – 13:00 si 17:00 –22:00, dar Mosul este de gasit in intervalul 10 – 24 decembrie, cu programul 11:00 – 13:00 si 17:00 – 22:00. Patinoarul, trenuletul si caruselul sunt deschise in fiecare zi de targ, de la 10:00 la 22:00, gratuit.

Pe scena ai sansa sa asculti fel de fel de muzica, adusa de artisti precum: Dinu Iancu Salajanu, Maria Dragomiroiu, Ovidiu Komornik, Cornelia si Lupu Rednic, Nicolae Voiculet, Ducu Bertzi, Elena Gheorghe, Bosquito, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Bere Gratis, El Negro, Pasarea Rock si Mircea Baniciu, Simona Nae, Paula Seling, Marcel Pavel, Camioane in multime, Pact, Proconsul, Jazzapella, Ducu Bertzi, Gospel Moods, Nicu Alifantis, Vita de Vie, Iris si Stefan Hrusca.

Deci locul este prietenos pentru toate varstele, si pare si sigur. Insa iti mai dam un sfat: nu veni cu masina pentru ca nu ai unde sa parchezi. E momentul sa iei metroul, in cazul in care nu ai mai facut-o de mult, sa mergi la targ si sa te bucuri de Craciun. Romaneste.

Foto: orasulm.eu

Distribuie