• Share

Atentie, Bucuresti! In luna mai arta si design-ul iau cu asalt intreg orasul

Atentie, Bucuresti! In luna mai arta si design-ul iau cu asalt intreg orasul

 

Chiar asa, mai mult ca niciodata parca, in luna mai orasul musteste de expozitii si prilejuri de a ne ciocni de arta contemporana in toate manifestarile sale dar si de a vizita muzee si galerii. In afara de evenimentele de proportii deja consacrate, exista noutati mai mult decat atragatoare, prin urmare numai timp sa ne facem, de restul se ocupa... arta!

 

 

arta mai 2014 romanian design week bucuresti

 

 

Romanian Design Week 2014 (16 - 25 mai)

 

Cum suna 150 de designeri si peste 350 de lucrari, rasfirate prin tot orasul sub semnul Design in Public Space? Si nu, n-a fost nimeni uitat: arhitectura, moda, design de obiect, lifestyle etc. Nu stiti de unde sa incepeti? Va spunem noi: de la Palatul Camerei de Comert. Intrare libera.

 

 

Bucuresti Optimixed 2 (16 - 25 mai)

 

Sunteti asteptati la Galeria Imbold pentru a vizita, artistic, cele mai optimiste colturi ale orasului. Peste 22 de artisti sunt invitati sa-si expuna lucrarile din domenii precum: ilustratie digitala, pictura pe panza, sculptura, ceramica, typography, colaj. Evenimentul este parte integranta a Romanian Design Week si Noaptea Alba a Galeriilor. Intrarea este libera. 

 

 

Made in RO - Targ de design romanesc (17 - 18 mai)

 

Cea de-a patra editie a targului de design autohton va avea loc la The Hub. Tema centrala este Urban Interior, concentrandu-se asupra influentelor design-ului in viata noastra de fiecare zi. Printre expozanti se numara: Manolo-Manufaktura, Adrian Balcau, Arcasha, Clean Everything, Una ca Luna etc. Intrare 10 lei.

 

 

Autor 11 (17-18 mai)

 

Cea mai cunoscuta etalare a artei bijuteriei contemporane poarta numele de Autor, iar la Sala Dalles se va intampla cea de-a 11-a editie. Vor participa autori din Franta, Spania, Bulgaria, Italia, Chile, Marea Britanie, Columbia, Cipru, Taiwan, Coreea, SUA, Germania si Grecia. Targul coincide si cu aparitia pe piata a primului numar al revistei Autor, iar intrarea este 10 lei.

 

 

Noaptea Muzeelor 2014 (17 mai)

 

Si ce conteaza daca le-ati vazut deja pe toate? Noaptea la muzeu e o cu totul alta experienta, asta daca reusiti sa treceti peste cozile adesea enervante. Se intampla aproape in toata tara, iar intrarea este libera.

 

 

designist 2014

 

 

Art Safari (22 - 25 mai)

 

Iata o premiera: intre 22 si 25 mai Piata George Enescu se va transforma intr-un adevarat safari al artei. Vorbim despre primul pavilion profesional si public de arta, destinat deopotriva artei de patrimoniu şi artei contemporane de la noi. Vor fi prezente peste 100 de galerii şi dealeri de arta, dar si muzee si institute culturale, atat din ttara, cat si din strainatate. Veti putea vedea: pictura, sculptura, design si bijuterie. Intrare: 15 lei.

 

 

Noaptea Alba a Galeriilor 2014 (23 mai)

 

Dar de o tura a galeriilor ce ziceti? Nu e de ignorat, mai ales ca 38 de galerii si 32 de spatii alternative si evenimente conexe isi vor deschide usile in aceasta noapte. Intrare libera.

 

 

Bucharest Biennale 6 (23 mai - 24 iulie)

 

Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti no. 6 se va desfasura sub curatoriatul lui  Gergo Horvath. Iar in acest an tema bienalei este: Aprehensiune. Intelegand prin frica de a intelege. Artistii sunt numerosi si in acest an si vin din Romania, Spania, Ungaria, SUA, Norvegia etc., iar un bilet costa 22 lei. Lucrarile vor fi expuse in diverse galerii din oras dar si la Palatul Stirbei etc.

Distribuie