• Share

Bad Santa: Aventura continua si Inimi cicatrizate

Bad Santa: Aventura continua si Inimi cicatrizate
Sursa foto: Cinemagia.ro

Avanpremierele saptamanii 21 - 25 noiembrie 

Craciunul se apropie asa ca oferta din cinema e deja de sarbatoare. Americanii vin cu filme dedicate evenimentului si romanii cu drame, asa cum ne si asteptam: Bad Santa: Aventura continua si Inimi cicatrizate.

Bad Santa: Aventura continua

Partea a doua a Bad Santa continua aventurile lui Willie Soke (Billy Bob Thornton), anti-eroul preferat al americanilor. De aceasta data, alaturi de partenerul sau Marcus (Tony Cox), vrea sa distruga o gala de caritate, alimentat ca de obicei de mult alcool si ura. Thurman Merman (Brett Kelly) este cel care incearca sa aduca lumina in viata brutalului Willie. Lucrurile se complica insa o data cu aparitia unei femei groaznice, Sunny Soke (Kathie Bates), care vrea mai mult de la grupul de speciali. In cazul in care ti-a placut primul film, ai destule motive sa mergi sa il vezi si pe al doilea din 23 noiembrie in cinema.

Inimi cicatrizate

Adaptarea dupa opera lui M. Blecher, in regia lui Radu Jude, spune povestea tanarului Emanuel, bolnav de tuberculoza osoasa si internat intr-un sanatoriu de la malul Marii Negre. Actiunea se petrece in 1937 si incearca sa surprinda viata oamenilor internati, dar care incearca cumva sa se bucure de lucruri mici. Filmul este deja comparat cu Aferim!, un mare succes romanesc, desi criticile sunt impartite. Dar subiectul, relatia omului cu boala, este unul neabordat pana acum in cinematografia de la noi, iar pentru curajosii ce vor sa inteleaga nenumaratele fatele ale vietii umane, poate fi o provocare.  

Distribuie