• Share

Calendarul protestelor - miting-uri oficiale in ianuarie

Calendarul protestelor - miting-uri oficiale in ianuarie

 

Perioada urmatoare se anunta plina de evenimente. Si aici nu ma refer neaparat la cele culturale, party-uri, concerte, ci mai degraba la manifestatiile de strada aprobate de Primaria Capitalei pana la sfarsitul lunii ianuarie.

 

Mai exact:

 

Incepand din 23 ianuarie pana pe 27 ianuarie, sediul PDL din Aleea Modrogan nr. 1 va fi impanzit zilnic, pe trotuarul de vizavi, intre orele 11:45 - 13:30, de protestatari. Asociatia 21 Decembrie 1989 a anuntat ca vor fi prezente intre 50 si 150 de persoane pe zi, iar traficul rutier si pietonal din zona nu vor fi perturbate.

 

 

proteste bucuresti piata universitatii

 

 

Pe o perioada si mai lunga, intre 23 si 31 ianuarie, pe trotuarul de langa monumentul Leul vor protesta circa 150 de persoane pe zi, intre orele 10:00 - 19:00. Nici de aceasta data traficul nu va fi intrerupt sau ingreunat.

 

 

Marti, 24 ianuarie, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate va organiza un miting si un mars de protest, in intervalul 09:30 - 17:00, la care s-au anuntat aproximativ 10.000 de oameni. Mitingul propriu-zis se va desfasura in Piata Victoriei, pana la ora 14:30, dupa care se va pleca in mars spre sediul TVR, pe traseul Piata Victoriei - B-dul Aviatorilor - Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobanti - sediul TVR, intrarea din str. Emil Pangratti. Aici protestatarii vor manifesta pana la ora 16:30. Organizatorii anunta ca deplasarea se va face pe banda 1 de circulatie si pe trotuar pe intreg traseul.

 

La incheierea protestului din fata Televiziunii, intre orele 16:30 si 17:00, participantii vor fi ghidati sa elibereze zona, iar cei din provincie vor fi imbarcati in autocarele aflate pe B-dul Aviatorilor, intre statuia Aviatorilor si Charles de Gaulle. Cu toate ca nu s-a anuntat oficial, traficul ar putea avea de suferit in zona si in jurul orei 17:00.

 

 

 

proteste manifestatii bucuresti ianuarie 2012

 

 

Iar protestele nu se incheie aici! Sambata, 28 ianuarie, sustinatorii Rosia Montana vor manifesta la sediul Ministerului Mediului, in Piata Constitutiei, intr-un spatiu delimitat. Intre orele 11:00 si 12:15, cei 5000 de participanti asteptati nu vor perturba circulati rutiera din zona, si nici accestul in Ministerul Mediului.

 

 

Pe langa cele mentionate, oficiale si aprobate de autoritati, Piata Universitatii promite sa nu incheie protestele in perioada urmatoare. Manifestantii, multi dintre ei prezenti zi de zi ca la un job part-time, inca spera intr-o schimbare si nu planuiesc sa paraseasca zona in viitorul apropiat.

Distribuie