• Share

Cu 1 decembrie prin tara: prilejuri de sarbatoare si fraternizare

Cu 1 decembrie prin tara: prilejuri de sarbatoare si fraternizare

 

Unii prefera un 1 decembrie linistit, intre peretii casei, altii tin mortis sa sarbatoreasca de Ziua Nationala - solutii si optiuni exista pentru fiecare, in mai toate orasele tarii. Alba Iulia, Brasov, Timisoara si inca o sumedenie si-au propus sa multumeasca toti localnicii si vizitatorii prin oferte (de calatorii, de meniuri, de activitati diversificate) si, cel mai important, prin incercarea de a forma sentimentul de apartenenta la natiune. Ca doar suntem de-ai nostri!

 

 

 

ziua nationala 1 decembrie romania

 

 

 

Indoor


HBO-ul sarbatoreste seara de 1 decembrie de productii romanesti. Astfel ca, in Cluj sau Oradea, Sibiu sau Ploiesti, peliculele pot fi urmarite in linistea caminului. Dupa cum urmeaza: de la orele 20:30,  filmul, “Despre oameni si melci” – actiunea se petrece in perioada anului 1992, la fabrica de masini Aro. Actiunea se concentreaza in jurul unor romani ce pornesc in cautarea unei aventuri colosale. Orele 22:05 pregatesc scurtmetrajul “Un alt Craciun”, urmat de filmul “Sink”. De la orele 23:00, HBO adduce pe micul ecran scurtmetrajul “Orizont”, mentionat in sectiunea festivalului de la Cannes - Semaine de la Critique. Este urmat de scurtmetrajul “De azi inainte”, al carui ax consta in povestea unui tanar de 18 ani ce se doreste initiat in lumea de peste barierele copilariei. Orele 23:55 aduc pe ecran scurtmetrajul “Reflex”, seara incheindu-se cu scurtmetrajul “Blu”.

 

Ceva in afara casei? Haideti sa consultam agenda unde am pus snurul rosu, ca semn de carte. Mai bine iau si un GPS sa localizez la fix unde vom purcede.

 

 

 

ziua nationala 1 decembrie 2012

 

 

 

Alba Iulia

Cu ocazia aniversarii a 94 de ani de la Marea Unire, clubul de istorie militara Datina Strabuna va fi prezent la Alba Iulia cu un detasament de reenactori echipati in uniforme - romanesti si austro-ungare - de voluntari ardeleni, combatanti si necombatanti din timpul Marelui Razboi. Actiunea va lua amploare in Cetate, la Sala Unirii si Muzeul Unirii.   

De asemenea, in zona Obelsicului, in jurul orelor 20.00, oameni pentru care mesajul “Veniti alaturi de noi” a avut rezonanta se vor strange si vor intinde cel mai lung steag tricolor romanesc din istorie.

 

 

Cluj Napoca

La Gazette, clubul de underground , promite sa adaposteasca publicul aflat in ferovarea sarbatorii nationale. Asa ca, pe 1 decembrie, haideti sa contribuim la expansiunea spiritului romanesc. De mentionat, intrarea este libera.

De asemenea, Piata Unirii devine gazda pentru petrecareti. De 1 decembrie, de la orele 15.00, spectacol folkloric, de la orele 18.00, concert Compact si Dj Project, iar de la orele 20.00, ne pregatim vizual pentru o serie de artificii.

 

 

Brasov

Ziua Nationala a Romaniei este sarbatorita la Opera din Brasov, in sala operei, incepand cu orele 18.30. Totodata, se vor implini 130 de ani de la premiera operetei “Crai nou” de C. Porumbescu, si 100 de ani de la nasterea compozitorului Norbert Petri. 

 

 

Craiova

Concertul Puya, de 1 decembrie, din Tasho este sustinut in cinstea sarbatorii nationale. Incepand cu orele 21.00 boxele se vor modela pe ritmuri de hip-hop.

 

 

Iasi

Timpuri noi la baza. Nu, nu la baza militara, ci in Iasi, in club La Baza de 1 decembrie.

 

 

Timisoara

Incubator 107 propune o zi de 1 decembrie cu ateliere si cantece. De la orele 21.00, in Cuib d’Arte, publicul este asteptat, cu nasul rosu de frig, pentru proiectii pana spre dimineata. Atelierele sunt, dupa cum urmeaza: string art, turta dulce, impachetat cadouri, sapunuri de casa, decoratiuni pentru brad etc.

Distribuie