• Share

Cum e locul, asa si omul: tipologii de localuri si oamenii care le calca pragul

Cum e locul, asa si omul: tipologii de localuri si oamenii care le calca pragul

 

Merg pe strada, grabita, ridicandu-mi, din cand in cand, ochii spre trecatori. Uneori vad frunti incretite, alteori tineri ancorati in cotidian pentru care machiajul, hainele largi sau stramte, accesoriile sunt carti de vizita. Nici gand sa ii judec, ci doar le multmesc pentru diversitatea pe care mi-o ofera. Nevoia noastra de a fi altfel decat majoritatea, placerea pe care o obtinem cand suntem diferiti ne grupeaza in diverse tipologii. Si-aceste tipologii isi gasesc seara de seara, saptamana de saptamana un loc care le ofera posibilitatea de a se exprima asa cum simt sa o faca. Si locul, ca omul, intra intr-o categorie. Deci, intr-o nota ironica, ce feluri de localuri aduna oamenii in functie de stilul personal?

 

 

 

Kristal Glam ClubSpaceStudio Martin - tanarul cu ochelari de soare incorporati in piele (sau "arata-mi si mie drumul ca am lentilele negre")

 

Este genul de tanar care iti intinde oricand o mana… ca sa iti arate cum simte bataile beat-ului. Cu zambetul larg deschis, fara nicio grija, indica directia boxelor pe care le imbratiseaza cu toata dragostea din lume. Frecvent, din pricina bass-ului (care pompeaza in creier) este posibil ca tanarului sa ii scape un “tza”, ca semn de dezumflare. Insa nu prezinta niciun pericol, poate doar fonic, dar oricum nu se aude.

 

 

 

studio martin club

Studio Martin

 

 

Revenge, Elephant Pub, Goblintanarul dornic de after (sau "de ce mai beau, ca oricum nu reusesc sa ma imbat?")

 

Genul de tip adept al stilului underground, in permanenta alerta de distractie, care nu refuza nimic: fie shot, pahar, bere. Iti intinde mana, atunci cand isi termina paharul, insa dragut ca iti pastreaza si tie. Ii place drum’n’bass-ul si dubstep-ul, iar cand danseaza isi agita lichidele din stomac. Are gesturi expansive, asemanarea cu un bastinas ce isi venereaza zeitatea este uimitoare.

 

 

Cool Cat, GuestHousetanarul care doarme pe unde apuca (sau "trage si tu perna mai aproape")

 

Mai degraba “Lazy Cat” este dragutul care, de oboseala, isi odihneste ochii in momentul cel mai propice: cand lumea danseaza si il calca. De acolo de jos sustine distractia cu ochii inchisi ca sa nu rateze nimic din intuneric. In rest, ar vorbi cu tine pana dimineata, dar ii este teama ca acasa, canapeaua sau patul formeaza o coalitie impotriva lui si il invart.

 

 

Club AFire Club – rocker-ul old school (sau "ia nene berea asta si hai s-o impartim!")

 

Genul de “mate”, de camarad, care oricand iti intinde o mana  sa il prinzi daca se dezechilibreaza. Te bate frateste pe umar, te atinge din greseala cu parul lung imbibat in bere si iti spune “Distreaza-te!” Apoi arunca ochii spre tavan si, ca intr-un moment de convulsie incepe sa fredoneze versurile pe sunetele inalte. Atat de mare impulsul trairii…

 

 

 

fire club bucuresti

Fire Club

 

 

Princess Club, Dumars tanarul cu camasa invidioasa pe bicepsi (sau "imi dau cu fixativ si parul imi este arma alba")

 

Tendinta sa de holbare (termen popular pentru mi-am uitat gura deschisa) in directia femelelor, cu miscari lascive, de pe scena depaseste pofta de distractie, iar sfarsitul serii se poate solda cu ochi cat cepele si bani doar pentru un mini-meniu la McDonald’s. 

 

 

MansardaMolotov – tanarul secat de conventionalitatea spatiilor (sau "mai bine in beci ca e mai bezna, hai ca merge si-n pod")

 

Pitit de orice forma de lumina care, spre dimineata l-ar putea ajuta in selectia femelei sau a masculului, tanarul se reseteaza underground si ajunge sa impartaseasca sentimente pure, inecate in lichid, muzicii. Se lasa absorbit de boxa stiind ca, o data prins de ritm, este imposibil ca miscarile de dans sa nu tinda catre perfectiune.

 

 

Bellagio, Bamboo, Boa – din categoria Allah Akbar sau Soldi, Soldi (in traducere, cei 3 B: bani, bastani, beutura)

 

Aici depasim un pic plaiul mioritic si strabatem teritorii de departe, de atat de departe incat ne mandrim cu picior strain, care strabate canapeaua rezervata pana la bar sa comande: “Martini con olive. Pardon…cu masline” Si cum sa nu se grabeasca barmanul sa-i toarne in paharul cu picior lung niste soricioaica? (pardon, elixir)

 

 

 

bellagio club

Bellagio Club

 

 

Cele de mai sus sunt doar cateva exemple, iar lista de cluburi sau tipologii ramane deschisa. Voi ce alte personaje intalniti in perindarile voastre nocturne?

Distribuie