• Share

Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata - 7 ani de traditie la Busteni

Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata - 7 ani de traditie la Busteni

 

Intre 9 si 11 februarie, catararile pe gheata devin sportul rege la Busteni, in cadrul Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata.

 

Etapa Busteni, in cadrul careia vor concura 70 de sportivi din 22 de tari, este penultima etapa a cupei, celelalte desfasurandu-se in tari precum Coreea, Elvetia, Franta si Rusia, in cele din urma.

 

 

cupa mondiala escalada pe gheata busteni 2012

 

 

La baza partiei Kalinderu, competitorii vor escalada structuri de 25 de metri inaltime, acoperite cu gheata. De altfel, aceasta structura de alpinism este cunoscuta in bransa alpinistilor pe gheata, in special datorita proeminentelor si complexitatii. Sistemul de refrigerare, construit in 2010, a fost adus din Canda.

 

Evenimentul din 2012, aflat la a saptea editie pe taram romanesc, are loc cu ajutorul Primariei Busteni, Clubului AlpinRoman (CAR) si al Federatiei Romane de Alpinism si Escalada (FRAE).

 

Iar pentru cei care nu ajung pe Valea Prahovei in timp util, e bine de stiut ca aceasta cupa mondiala va fi transmisa in direct prin streaming pe www.icwbusteni.ro. 

 

 

harta busteni partia kalinderu

 

 

Pentru optiuni de cazare din cele mai diverse, pensiunile, vilele si hotelurile din Busteni promit sa se preteze pentru toate buzunarele. La fel si cu restaurantele, fie ca sunt cu profil romanesc, international sau pescaresc!

 

Pe seara, poti sa te destinzi dupa orele pe care le-ai rabdat in frig intr-unul din barurile si cluburile locale: Pub 39, Inside, Ciclad, New Green Club sau Medius (care include si biliard, darts si air-hockey), Stage Club sau Blue Dreams.

Distribuie