• Share

De luni pana vineri: unde mancam de post in Bucuresti

De luni pana vineri: unde mancam de post in Bucuresti

 

Suntem in plin post al Pastelui si, indiferent daca alegem sa nu mancam de dulce din considerente religioase, sau pur si simplu pentru ca vizam o detoxifiere a organismului, nu ne putem baza numai pe covrigul de la colt. Unde mancam, prin urmare, de post, in Bucuresti?

 

 

mancare de post bucuresti 2014 

 

 

Luni - Bucatarie orientala

 

Ingredientele de baza sunt legumele, condimentele si, daca ne gandim si la lipia atat de savuroasa, avem deja o masa de post pe cinste. Humus, salata cu rodie, o shaorma vegetariana, supa de linte sau falafel? Le puteti incerca in diferite parti ale orasului.

 

La Les Ottomans va veti simti minunat pe terasa, iar lipia este absolut geniala. La Naser mergeti pe buget limitat si trebuie sa gustati falafelul, iar de la Ali Baba nu e cazul sa plecati fara un humus la pachet.

 

 

Marti - Bucatarie chinezeasca

 

Orez sau pachetele de primavara? De trei ori, da! Iar posibilitatile sunt multiple si la indemana. La birou va puteti comanda de la Wu Xing, iar pentru o masa mai speciala puteti incerca Orasul interzis sau 5 Elemente. Orez, muguri de bambus sau urechi de lemn? Nu veti pleca acasa fara sa va saturati.

 

 

Miercuri - Bucatarie italiana

 

Salate, supa de rosii, paste pomodoro cu mult busuioc sau chiar o pizza vegetariana... Ne descurcam si daca avem chef sa mancam italieneste. La Trattoria Il Calcio Herastrau, trebuie incercate salatele, iar la Il Peccato, in Centrul Vechi, pastele. Pentru o foarte buna pizza vegetariana recomandam Gambino's Pizza.

 

 

Joi - Bucatarie romaneasca

 

Putem sa ne descurcam si cu un platou romanesc fara sarmale sau ciolan afumat, nu? O salata de vinete la Caru' cu Bere, niste zacusca in curte la Hanul lui Manuc si probabil o fasole batuta la Vatra.

 

 

Vineri -  Bucatarie vegetariana

 

In asemenea locuri fantezia unei bucatarii exclusiv vegetariene va poate lua prin surprindere. Lasati-va, deci, convinsi de combiinatiile de legume, seminte si fructe, dar si de smoothie-uri. O lista de restaurante vegetariene din Bucuresti gasiti aici.

Distribuie