• Share

Destinatie de final de saptamana: Cheile Dambovicioarei

Destinatie de final de saptamana: Cheile Dambovicioarei

 

Cum toamna ne rasfata inca cu soare si culori pe masura, poate n-ar strica sa iesim din orase pentru o binevenita apropiere de munte.

 

cheile dambovicioarei 

 

Nu foarte departe de Bucuresti (aproximativ trei ore de mers cu masina) in culoarul Rucar-Bran, va puteti opri la Podul Dambovicioarei, pentru a descoperi impresionantii pereti verticali de stanca din Parcul National Piatra Craiului ce alcatuiesc Cheile Dambovicioarei.

 

Acestea urmeaza firul apei (paraul Dâmbovicioara) pe o distanta de vreo trei kilometri, apoi se continua cu Cheile Brusturetului. Puteti face un popas la Pestera Dambovicioara, dar nu uitati sa va imbracati bine, chiar si vara temperatura este destul de scazuta in pestera.

 

Dupa drumetie si admirarea peisajului, se impune si gasirea locului de popas, si, nicio grija, zona s-a dezvoltat mult sub aspect turistic in ultimii ani. Pentru liniste in mijlocul naturii, puteti arunca un ochi la Pensiunea Garofita Pietrei Craiului (60-65 lei / camera dubla)

 

Cu o capacitate de 8 camere duble (80 lei / camera), Pensiunea Casa Adina se afla la iesirea din Valea Cheii. Veti gasi aici un foisor, leagan si spatiu pentru gratar, cat si liniste si relaxare.

Distribuie