• Share

Festivalurile de muzica din vara 2015 redau armonia regiunilor din tara

Festivalurile de muzica din vara 2015 redau armonia regiunilor din tara

 

Vara anului 2015 este una care capata amploare, mai ales cand vine vorba de muzicalitatea feluritelor regiuni din Romania. Vreau o tara ca afara incepe sa se apropie mai mult de rezultatul care ii delecteaza pe melomanii care isi fac putin timp si-si pun bani deoparte pentru a participa la cele mai tari festivaluri de muzica din tara. Fie ca va place jazzul sau ca muzica electronica va face sa dansati chiar si in minte, la munca, avem cate ceva pregatit pentru fiecare dintre voi.

 

 

festivaluri muzica vara 2015

 

 

Blaj aLive 2015 (5-6 iunie)

 

In perioada 5-6 iunie, festivalul de muzica Blaj aLive revine cu a treia editie a sa, locatia fiind aceeasi ca in anii precedenti - Campia Libertatii din Blaj. Printre artistii straini care vor urca pe scena festivalului, se numara Manu Chao, Matisyahu, Sunrise Avenue, dar si artisti autohtoni precum Subcarpati, Suie Paparude si Guess Who. Biletele pentru Blaj aLive variaza intre 50 si 140 de lei, in functie de categoria aleasa.

 

 

Electric Castle Festival 2015 (25-28 iunie)

 

Castelul Banffy (Bontida) devine gazda celei de-a treia editii a Electric Castle Festival, care va avea loc in perioada 25-28 iunie in acest an. Festivalul a capatat amploare pe masura editiilor trecute, line up-ul din 2015 prezentand nume precum Rudimental, Fatboy Slim, James Zabiela. Pretul pentru acest festival este de 149 RON pe zi, avand posibilitatea sa platiti o suma de 59 de lei pentru camping.

 

 

Backyard Weekend 2015 - Timisoara (4-5 iulie)

 

Editia de anul acesta a Backyard Weekend si-a schimbat locatia din capitala in Timisoara. Explorand noi teritorii pentru dans, scena electronica a festivalului aduce nume precum Ame, Akua Naru, Golan si Ada Kaleh. Biletele in avans costa 29 de lei, pana pe 31 mai, 39 de lei pana pe 30 iunie si 59 ron la intrare. Daca veti alege modalitatea de camping pentru a sta la festival, va trebui sa scoateti 10 ron in plus din buzunar.

 

 

Shine 2015 (4-5 iulie)

 

Ajuns la a doua editie, festivalul de muzica Shine va combina stiluri precum rock alternativ, indie, electro si trip hop, intre 4 si 5 iulie, la Arenele Romane. Dintre headliner-ii festivalului amintim Triggerfinder, Alternosfera si Zdob si Zdub. Accesul general costa 44 de lei, iar biletele de la Golden Circle sunt 59 de lei, pana pe data de 4 iulie, urmand sa creasca la 50 ron, respectiv 70 de lei, in limita locurilor disponibile.

 

 

Padina Fest 2015 (23-26 iulie)

 

Intre 23 si 26 iulie, Platoul Padina va fi incantat muzical de o noua editie a Padina Fest. La 1500 metri altitudine, ne vom delecta cu trupe ca Firkin, Robin and the Backstabbers, Alternosfera si Suie Paparude. Abonamentul pentru cele 3 zile costa 50 de lei, iar biletele singulare pentru joi sunt 15 lei, 35 lei pentru vineri si tot 35 ron pentru ziua de sambata.

 

 

Untold Festival (30 iulie - 2 august)

 

Intre 30 iulie si 2 august va avea loc prima editie a Untold Festival, cu ocazia desemnarii Clujului in acest an Capitala Europeana a Tineretului. Peste 10 scene vor fi puse la dispozitia melomanilor care vor participa la acest festival, pe care vor urca artisti precum Armin van Buuren, Avicii si David Guetta. Evenimentul va avea loc pe Cluj Arena Stadion, iar abonamentele costa 259 lei in pre-sale plus taxe si 449 ron cele VIP.

 

 

festivaluri muzica vara 2015

 

 

Airfield Festival 2015 (30 iulie - 2 august)

 

Airfield Festival, organizat pe Aerodromul Magura Cisnadie, revine in perioada 30 iulie - 2 august cu cea de-a doua editie. In afara celor 70 de trupe si artisti anuntati, printre care se numara Mobb Deep, Little Dragon, Dixon si Gus Gus, veti avea posibilitatea de a face salturi cu parasuta si felurite alte activitati inedite. In aceasta perioada, inca mai puteti profita de biletele in pre-sale, la 219 ron, la intrare costand 279 de lei.

 

 

ARTmania Festival Sibiu 2015 (31 iulie - 1 august)

 

Piata Mare din Sibiu va gazdui cea de-a 10-a editie a festivalului ARTmania, in perioada 31 iulie - 1 august. Printre artistii care au fost confirmati deja, se numara Apocalyptica, Anathema si Clan of Xymox. Pretul acestei distractii este de 180 de lei, biletele putand fi achizitionate online sau chiar si la intrare.

 

 

Summer Well 2015 (8-9 august)

 

Domeniul Stirbey devine locul nostru de dans in perioada 8-9 august, festivalul de muzica Summer Well intorcandu-se cu editia a 5-a, cu nume artistice precum Kasabian Foals, La Roux si The Maccabees. Biletele sunt disponibile doar pentru ambele zile de festival, un abonament costand 239 de lei pana pe 8 iulie si 279 ron in perioada 9 iulie si 9 august.

 

 

In Transylvania 2015 (20-23 august)

 

Festivalul In Transylvania se recomanda a fi drept mai mult decat un festival de muzica, cea de-a doua editie a sa desfasurandu-se in perioada 20-23 august, in zona turistica Dragus. Din line up-ul festivalului fac parte artisti precum Waldeck, Subcarpati, N.O.H.A. si Paiaka. Abonamentele pentru festival costa 70 de lei, pentru ziua de joi va trebui sa scoateti din buzunar 15 ron, iar pentru celelalte cate 50 de ron per zi.

 

 

Rockstadt Extreme Fest 2015 (12-15 august)

 

Dupa modelul editiei de anul trecut, Rockstadt Extreme Fest ne va incanta cu peste 40 de formatii de talie internationala, printre care amintim Moonspell, At the gates si White Walls. Festivalul se desfasoara la Cetatea Rasnov, iar abonamentele costa 160 de lei pana pe 12 iulie, urmand sa coste 200 de lei dupa aceasta perioada. De asemenea, puteti achizitiona si abonamente la categoria VIP backstage, la pretul de 300 ron.

 

 

Festivalul George Enescu 2015 (30 august - 20 septembrie)

 

Editia a XXII-a a Festivalului George Enescu se va desfasura la Sala Palatului si la Ateneul Roman, precum si in aer liber, intre 30 august si 20 septembrie. Fiind cel mai mare eveniment cultural international organizat de Romania, festivalul va aduce 2500 de artisti straini si 500 de artisti romani pe scenele sale. Preturile variaza intre 40 si 2200 RON, in functie de categoria aleasa.

Distribuie