• Share

La o ciocolata calda/cafea cu marshmallows, prin Bucuresti

La o ciocolata calda/cafea cu marshmallows, prin Bucuresti
Foto: pinterest.com

Tu stii cum sa treci peste frig ca un invingator? Stim, toamna asta, devenita iarna peste noapte, ne da destule motive cat sa ne dorim sa stam in casa, inveliti bine si sa hibernam pana-n vara. Dar cum oameni suntem si socializarea, jobul si alte lucruri de facut ne poarta prin frig, Orasul Meu ti-a gasit modalitatea perfecta de incalzire si rasfat gustativ: ciocolata calda sau cafeaua cu marshmallows. Si e si-n trend.

Dar de unde si pana unde?

Dulci si pufoase, nalbele sau bezelele pe romaneste, au fost descoperite de egiptenii antici, care au combinat seva plantei, pe care o cunosti sub denumirea de nalba, cu nuci si miere. Desertul a devenit curand preferatul nobililor si al zeilor, in special.

Insa gustul pe care il stim acum este opera francezilor care au imbinat calitatile medicinale ale nalbei cu proprietatile descoperite de egipteni, adica radacinele uscate ale plantei mixate bine cu zahar, apa si albus de ou.

Pe la 1800 au ajuns in America si-au devenit nelipsite de la traditionalele focuri de tabara, dar forma cilindrica actuala ii apartine producatorului Alex Doumak, care, in 1950, a trecut deliciul spongios prin tuburi din metal si l-a supus unui proces complicat, numit extruziune. Uuu...

Unde am ajuns

Acum, cand avem cui sa-i multumim pentru ele, ne putem bucura de minunatele marshmallows in cafenelele din Bucuresti, la o ciocolata calda sau cafea, dupa preferinte:

Acuarela vine cu varietate de arome si gusturi, creativi cum ii stim. In serile alea misto de dupa job, pe ritmuri de jazz sau urmarind piesa de teatru pregatita, e de ales intre sour cherry, Christmas cookie, cea picanta cu chilli sau nostalgica cu eugenie si potolim pofta cu 14 Lei. E pe Polona numarul 40.

O atmosfera mai retrasa, dar vesela? Shiva Coffee & Tea e de gasit pe Mihai Eminescu numarul 73, unde mergem pentru specificul oriental si designul inedit al separeurilor. Ne-am uitat si-n meniu si-am vazut ca ciocolata de care povestim costa 16 Lei.

Tunes e locul ala in care adunam gasca la un karaoke, in orice zi din saptamana. Luni, marti, miercuri e open the mic si-n celelalte zile sunt pregatite lucruri si evenimente precum late night voices. Toti sunt de-ai casei, atmosfera e relaxata si friendly, asa ca cei care nu-s de gasit, sunt pe Gabroveni 16. Minunatia cu marshmallows e 17 Lei, iar meniul e aici.

Tot in Centrul Vechi, pe Smardan 30, Arcade Cafe ne intampina cu ciocolata cu bezele, alba sau neagra, si costa 15 Lei. Hei, prea multe optiuni ne-ar da oricum mai multe batai de cap. Unde mai pui ca si aici designul ne poarta pe meleaguri straine, nu foarte departe, ci la vecinii francezi.

Nici Coftale nu se lasa mai prejos, un loc despre cafea, oameni si seri petrecute in fata semineului. Ce poate completa mai bine atmosfera de pe strada Profesor Stefan Mihaileanu 42 daca nu o cana mare de bucurie cu nalbe? Pretul a 280 ml e 13 Lei.

Pe Mihai Bravu numarul 32 se afla Hashtag Pub. Inspirat din cultura scandinava, locul ne indeamna la socializare, chiar daca numele ne duce-n online. Pe langa bunatatile din meniu regasim la loc de gratie delicioseniile despre care tot scriem. Iar acum, de admirat, mai jos.

Foto: hashtagpub.ro

Iar vestea buna pentru cei ajunsi aici e ca, de maine, pe Franceza 44 avem si Coffeöl, pentru toate nebuniile vazute aici. Cu M&M’s, Oreo, Snickers, belgiana, scaldata-n lapte, toate sunt in cantitati medii si mari, intre 11 - 22 Lei.

Distribuie