• Share

Manastirea Hadambu de langa Iasi - o experienta linistitoare in familie

Manastirea Hadambu de langa Iasi - o experienta linistitoare in familie

 

O miniexcursie la Mânăstirea Hadâmbu, aflată la aproximativ 25 de km de Iaşi, poate reprezenta începutul unei zile frumoase de duminică în familie.

 

 

 

 

Drumul pe care trebuie să-l parcurgeţi (din CUG spre Mogoşeşti) este presărat de case, oameni, stâne sau cirezi la păscut, elemente aparte dintr-un peisaj mirific. Cu cât te aproprii mai mult de mănăstire simţi că atât omul, cât şi natura, şi-au împletit eforturile spre armonia şi liniştea locurilor.

 

Ajungând în curtea mânăstirii eşti întâmpinat de un adevărat regal al liniştii, bunului gust şi al omului gospodar. Omul sfinţeşte locul cu vorbe bune, fapte bune şi multă dragoste. Tot ansamblul mânăstirii transmite acest mesaj, iar potopul de oameni care ajunge acolo pare supus imediat acestui mesaj.

 

 

 

 

Frumuseţea locului este completată de o livadă bine îngrijită, de grădini cu trandafiri parfumaţi, de o fântână şi de un parc al copiilor. Parcul copiilor este amplasat în partea de sud a bisericii, ajungând la el prin traversarea unui pod peste un lac natural. Pe lac plutesc lebede superbe care se „alintă” delicat la aparatele de fotografiat ale celor mari şi vorbelor celor mici. Malul lacului este amenajat cu multe bănci şi leagăne, puse la dispoziţie pentru a privi micuţa grădină zoologică. O adevărată bucurie pentru copii să găsească în realitate struţul, păunul, fazanul, căprioara şi diverse soiuri de animale şi păsări domestice. Toate animăluţele sunt hrănite, îngrijite, gata să îşi primească vizitatorii!

 

 

 

 

Dăruire, linişte şi pace! Mergeţi şi vă veţi convinge!

 

Acces rutier: la ieșirea din Municipiul Iași (din CUG), pe drumul județean DJ 248, după aprox. 12 km se virează la dreapta pe DJ 248C spre Mogoșești - Hadâmbu (DJ 248B) - Schitu Hadâmbului (DC49)

 

Powered by a Ready 2 Use mom.

Distribuie