• Share

Mansardele, fostele case ale porumbeilor, ofera acum gazduire activitatilor culturale

Mansardele, fostele case ale porumbeilor, ofera acum gazduire activitatilor culturale

 

Podurile caselor au exercitat intotdeauna o anumita fascinatie – locurile unde se ingramadesc obiecte vechi si, odata cu ele, secrete. Multe dintre mansardele Bucurestiului s-au scuturat de ceva vreme de panzele de paianjen si s-au transformat in locuri agreabile unde putem bea un ceai, dansa, sau chiar merge la concerte ori spectacole. Amenajate in case vechi, fostele spatii unde odinioara-si faceau veacul porumbeii sunt acum populate urban si foarte populare.

 

 

mansarde poduri bucuresti

 

 

Un ceai si o portie de cultura la inaltime

 

Fie ca vorbim despre ceainarii, restaurante cu mansarda sau librarii care-si exploateaza si spatiul cel mai apropiat de acoperis, exista in oras cateva locuri unde putem avea parte de momente de relaxare mai aproape de cer.

 

Bohemia Tea House

 

Sunt boemi si au aranjat cu destul mult bun gust o mansarda unde se pot descoperi arome de ceai si lega discutii interesante.

 

Bastilia

 

La libraria Bastilia in mansarda, literatura se intalneste de multe ori cu festinul si buna-dispozitie. Puteti bea un ceai, un vin, puteti participa la lansari de carte sau evenimente pentru copii. Totul intr-una dintre cele mai deosebite case ale urbei.

 

Carturesti Verona

 

Chiar nu puteam uita de mansarda Carturestilor, care, atunci cand este cazul, umple spatiul dintre rafturile cu carti cu diversele obiecte ale targurilor care se tin aici. Un spatiu larg si luminos in care revenim cu placere.

 

Urbanesc

 

Cei de la Urbanesc nu s-au putut limita la o singura pasiune, asa ca au ales sa combine arta culinara cu desingul si cultura urbana. Spatiul de la mansarda a devenit, prin urmare, un loc unde dupa o masa copioasa te poti hrani si cu o portie de cultura.

 

 

Jazzul, teatrul sau dansul urca in pod

 

Atmosfera intima a unei mansarde este din ce in ce mai valorificata pentru a deveni cadrul propice al unor manifestari artistice.

 

Acuarela

 

Artele si ideile frumoase si-au dat intalnire la Acuarela in mansarda. Specificul locului au devenit serile de jazz contrapunctate de spectacole de teatru inedependent. Urmariti-i si incercati sa petreceti aici macar o seara.

 

La Mansarda

 

Dar de o seara de dans intr-o mansarda ce ziceti? O puteti petrece in micul gang ce leaga Lipscaniul de strada Blanari in clubul La Mansarda. Concerte, seri si dimineti cu DJ-i si stelute pe tavan, nu suna rau pentru un weekend de clubbing .

 

In Pod la Historia

 

Nu refuzati o invitatie in Pod la Historia. Va puteti lasa surprinsi aici, unde se intalnesc artistii independeti din lumea dansului, a teatrului, fotografiei sau muzicii. In scurt timp Podul va fi invadat de teatru pana la final de octombrie, pentru ca aici va avea loc Gala HOP in Pod din cadrul FNT.

Distribuie