• Share

Oferta de vara a librariilor: reduceri la carti, concerte, terase, seri de film

Oferta de vara a librariilor: reduceri la carti, concerte, terase, seri de film

 

E adevarat, vara vorbim mai mult despre vreme decat iarna, dupa cum e adevarat si ca facem tot posibilul sa gasim momente si oaze de racoare prin orasele incinse. In afara de caldura, l-am asociat mereu pe august cu vacanta si uite asa, mental, nu mai e decat un pas pana la carti. Pana la lista de lecturi de vacanta - cartile care asteapta cuminti concediul pentru a calatori, pentru a fi devorate pe plaje indepartate sau pentru a fi putin uitate prin iarba sau pe scaune de tren motaind prin gari.

 

In caz ca nu v-ati facut inca lista sau nu aveti inspiratie, e un moment bun pentru a da o raita prin librarii. Exista reduceri substantiale, campanii care rasplatesc cu premii cititorii de carte (Te asteptam in librarie!, editura Herald) si, mai mult decat atat, invitatii la tot felul de evenimente in preajma cartilor.

 

Librariile au incetat sa fie in zilele noastre simple depozitate ale cartilor. De la lansari de carte, sau seri de lectura, ne imbie mai nou cu terase, seri de cinema, ateliere de creatie sau chiar concerte.

 

 

Humanitas Kretzulescu

 

humantias kretzulescu carti

 

 

De ceva vreme, Humanitas Kretzulescu are si o frumoasa terasa pentru cei care combina placerea lecturii cu aroma cafelei. Mai are in acest moment si cosuri de nuiele impletite pline de bunatati (carti porind de la 5 lei) si ne lanseaza in aceasta saptamana si o invitatie jazzy.

 

In fiecare seara, pana joi, de la ora 20:00, in cadrul Jazzulescu la Kretzulescu ne vor umple serile Maria Raducanu, Mihai Iordache sau Robin de la Robin and The Backstabbers & more. Intrarea e libera.

 

 

Humanitas Cismigiu

 

humanitas cismigiu film

 

 

Ramanem sub cupola Humanitas si ne mutam in cel mai recent si poate cel mai estetic sediu al lor, la Humanitas Cismigiu. O plimbare eleganta printre rafturi aerisite si imensele corpuri de iluminat care ocrotesc asemenea unor barci rasturnate calatoria cartilor se poate combina cu o seara inedita de film.

 

Cum a fost cea de ieri, cand a debutat ShortsUp la Libraria Humanitas de la Cismigiu. Scurmetrajele au ajuns printre carti si vor mai zabovi pana pe 7 august. Bonus: invitati din lumea filmului si jurnalisti plus intrare libera. Marti, 6 august, incepand cu ora 19:00 va puteti bucura de prezenta regizorului Cristi Puiu.

 

 

Libraria Bastilia


libraria bastilia

 

 

In frumoasa casa din Piata Romana, la Libraria Bastilia, gasesti mereu surprize mici si placute, chiar si la capitolul reduceri. Nici august nu face exceptie, asa ca libraria ofera o reducere de 75% la oricare a treia carte cumparata (cu pretul cel mai mic) plus formula 2+1 la cartile de la Humanitas Fiction.

 

De curand si-au luat chiar si o roaba culturala, semn ca planuiesc o toamna imbelsugata.

 

 

Carturesti

 

carturesti verona gradina

 

 

Nu mai e un secret ca la Libraria Carturesti de pe Arthur Verona poti sta chiar si o zi intreaga, schimband etajele, rasfoind albume, sau urcand la mansarda pentru vreun targ.

 

Ca de obicei, in Ceainarie puteti vedea expozitii temporare de arta – tocmai s-a terminat la final de iulie o interesanta expozitie de colaj. Iar ca in fiecare vara, dupa alegerea unei carti, e musai un ceas de racorire in Gradina Verona, la o limonada plus concert.

 

 

Libraria Jumatatea Plina

 

libraria jumatatea plina mnac

 

 

Pentru cei pe care nu-i sperie putin efort spre a obtine satisfactii pe masura, recomandam o vizita la MNAC. De data asta nu pentru vreo expozitie, ci pentru a urca direct cu liftul la etajul 4.

 

Acolo se afla o librarie cu adevarat speciala, Jumatatea Plina, unde te asteapta universul fascinant al cartilor de benzi desenate. Si unde mai bine de rasfoit un asemenea album, decat pe terasa la MNAC, unul dintre putinele locuri din oras de unde puteti vedea Bucurestiul de sus.

 

 

O vara sub semnul cartii e deja una mult mai plina. Mai plina de poveste. 

Distribuie