• Share

Primavara in oras: Cele mai chic parcuri bucurestene

Primavara in oras: Cele mai chic parcuri bucurestene

 

Aproape de fiecare data cand am vorbit cu straini stabiliti la Bucuresti sau aflati numai in trecere, am ramas usor uimita de pasiunea lor pentru parcurile orasului si pentru parcuri, in general. Am realizat in acest fel ca nu petrecem prea mult timp in parcuri. Ca le frecventam mai mult cand devenim parinti, pentru ca trebuie sa scoatem copiii la aer, sau in acea etapa a tinutului de mana si sarutului prin parc. Am putea merge mai des in parcuri, chiar si fara motiv, ne-am putea da intalnire cu prietenii, am putea sa citim, sau chiar sa luam pranzul. Am ales cateva parcuri bucurestene, unele mai putin stiute, sau frecventate, altele aflate mai departe de centru si ne-am imaginat ce am putea face in fiecare dintre ele.

 

 

parcuri bucuresti 2014 

 

 

Prajituri si confidente - Parcul Nicolae Iorga 

 

E un parc cu aer aproape regal, fiind situat pe Calea Victoriei, in apropierea unor cladiri impozante. Asa ca il gasim potrivit impartirii de confidente si prajituri cu prietenii. Sau de urzit planuri de vacanta.

 

 

Biblioteca centrala in aer liber - Parcul Ion I. C. Bratianu

 

Un parc care stie sa pastreze un secret, dar cel mai bine ar fi sa-l vizitati insotiti de o carte. E foarte intim si linistit, desi se afla foarte aproape de agitata Piata Romana.

 

 

Silent disco - Parcul Cazavillan

 

E atat de mic, incat e posibil sa treci pe langa el fara sa-l observi, ceea ce-l face numai bun pentru un silent disco: tu, cu muzica preferata in casti si cu gandurile tale.

 

 

Miscare ca in filme - Parcul Eroilor

 

Daca v-a placut Paranoid Park sau alte filme cu skateri, exista un parc in oras, unde va puteti rupe in figuri, pe role, cu placa etc. Atentie, insa, in Parcul Eroilor veti avea concurenta serioasa din partea pustilor.

 

 

Mic dejun pe iarba - Gradina Icoanei

 

Probabil parcul cu cel mai french touch din oras, Gradina Icoanei are zone verzi care are ar putea deveni masuta unui mic dejun sau a unui brunch lenes de weekend.

 

 

Joc intre prieteni - Parcul Kiseleff

 

Aveti nevoie de o patura, un pachet de carti sau oricare alt joc care sa va tina in priza si in parc.

 

 

Despre oameni si caini - Parcul Bazilescu

 

O plimbare in doi, sau in trei - tu si cainele/cainii tai egal quality time. Recomandam Parcul Bazilescu.

Distribuie