• Share

Relaxare si aer de vacanta la doi pasi de capitala

Relaxare si aer de vacanta la doi pasi de capitala

 

Poate sunteti in vacanta, dar nu v-ați încumetat să plecați departe. Sau poate ardeti de nerabdare sa va faceti planuri pentru weekend. Până vom avea și noi piscine amenajate pe Dâmbovița ori Bucarest Plages (vezi Paris Plages), n-ar trebui să pierdem din vedere că există locuri nu departe de oraș unde putem evada în mini-vacanțe.

 

summer well 


Picnic la Domeniul Stirbey

Frumosul domeniu de la Buftea, unde în fiecare debut de august festivalul Summer Well a devenit o tradiție, se poate vizita, aflându-se la aproximativ 20 km distanță de oraș. Se pot închiria inclusiv pături și coșuri de picnic, cu bunătățile de rigoare (între 99 și 190 de lei) iar durata unui picnic la domeniu este de 4 ore.

 

Plimbare la Mogoșoaia

Mogoșoaia – palatul brâncovenesc și spațiul verde ce-l înconjoară – rămâne o destinație de evadare la îndemână al cărei farmec nu a apus. Unde mai pui că cei 11 km în afara Bucureștiului pot fi străbătuți inclusiv cu bicicleta. În schimbul unei taxe modice, mașina poate rămâne parcată toată ziua în incinta complexului, iar de reținut ar fi că nu puteți încinge un grătar.

Aventură la Cernica

 

Zona manastirii Cernica oferă o oază cu lac și pădure, dar și ocazia de a face mișcare în natură. La Aventura Parc Phoenix Cernica se poate practica pescuitul sportiv, tirul cu arcul, petanque. În cadrul complexului, se pun la dispoziția vizitatorilor inclusiv spațiu de picnic și zona de grătar.

 

plaja gostinu giurgiu


Pe malul lacului, la Snagov

O zonă de verdeață cu lac și istorie, în care evadarea va fi deplină, se află la aproximativ 40 de km distanță de București. Vorbim despre Snagov, locul în care puteți face plimbări cu vaporașul, caiacul sau chiar scuba-diving. Pentru cei interesați, există și circuite la biserici și mănăstiri.

Plajă la Gostinu

Am lăsat plaja la final, pentru că este una dintre activitățile care ne atrage cel mai mult în timpul verii. Iar dacă timpul ori bugetul nu ne permit să dăm o fugă până la mare, alternativa de a face plajă și baie în Dunăre poate fi una atractivă. La 70 de km de București, în direcția Giurgiu există satul Gostinu, dotat cu o plajă de 1.5 km lungime. Va vor incanta nisipul fin și apă limpede, pădurea de pe ambele maluri, iar dacă aveți și un cort din dotare, evadarea are premise bune. Pe plajă există un băruleț, dar e indicat să veniți cu provizii.

Distribuie