• Share

Romantism in Bucuresti cand ninge afara

Romantism in Bucuresti cand ninge afara

 

In cautarea romantismului la inceput de an prin oras, nu putem ignora zapada proaspat asternuta. Si, avand in vedere ca aceasta modeleaza Bucurestiul frumos dar efemer, nu avem prea multa vreme sa ne bucuram. Profitati, asadar si amintiti-va de copilarie intr-una dintre cele mai frumoase ipostaze – cea a bataii cu bulgari.

 

zapada bucuresti 2016 

Clasicismul nu se demodeaza niciodata. De aceea, asezam in fruntea listei o primbare prin Cismigiul nins care, daca nu va va duce cu gandul la vreun roman interbelic siropos, va va pune sangele in miscare si va va tenta si sa patinati intr-un decor feeric.

 

Un om de zapada s-ar bucura sa apara oriunde in Bucuresti, asa ca nu-i nevoie decat  de putin timp si rememorarea bunelor obiceiuri de odinioara.

 

La capitolul priviri de sus deasupra orasului, avem doua posibilitati: ori urcam prin ninsoare pe dealul Mitropoliei si ne oprim sus pentru respiro si fotografie, ori admiram orasul de la inaltimea unui rooftop, cum a fi Upstairs.

 

Mai mult ca sigur nu mai aveti o sanie. Dar asta nu e o scuza sa nu imprumutati una si sa dati o tura prin IOR.

 

Tot in categoria romantism vom include si o plimbare seara pe Calea Victoriei cu oprit si uitat la vitrine si o oprire, pentru cateva momente de incalzire la Anthony Frost sau la libraria Humanitas.

 

Iar pentru cei mai curajosi, o plimbare de-a lungul maului Dambovitei inghetate poate inlocui cu succes o sesiune la sala.

Distribuie