• Share

Romantism in oras: cofetarii, bistrouri ori restaurante pentru o prima intalnire de neuitat

Romantism in oras:  cofetarii, bistrouri ori restaurante pentru o prima intalnire de neuitat

 

Romantism in Bucuresti? Noi credem ca inca exista, desi in anumite zile suntem mult prea obositi ori preocupati sa ne plimbam prin ploaie, spre exemplu, si sa ne si placa. Mergem mai departe si ne gandim la intalniri, la primele chiar, cand totul e nou si plin de posibilitati. Sunt momentele cand impregnam afectiv locurile prin care ne miscam cu cel/cea de care ne indragostim.

 

Prin urmare, detalii de genul unde mergem sa bem primul pahar cu vin impreuna sau sa mancam prajituri devin importante. In rest, momentele romantice se pot produce oriunde in oras, pe o strada linistita, in oglindirea unei vitrine, intr-o librarie sau in zgomotul unui concert.

 

 

date romantism bucuresti

 

 

Dulcegarii la cofetarie

 

Un obicei pe care nu-l mai avem multi si de mult – sa mancam o prajitura in doi la cofetarie. Stim noi una cu prajituri foarte bune, la preturi rezonabile unde exista si cateva masute la care va puteti opri pret de o prajitura. Pe alese: tarte cu fructe, muffins cu coacaze, ecler etc. Vorbim despre Continental, unde va puteti insiropa date-ul pe Calea Victoriei 56.

 

 

Un ceai aromat

 

O plimbare pe strazile din Cotroceni se poate sfarsi cu bine in preajma unui ceai la Infinitea, intr-o casa vecina cu o scara ce aminteste de Montmartre. Inauntru e clad si bine, afara e o curte cu mese si banci din fier forjat cocotate. Ca totul sa mearga ca pe roate, e indicat sa faceti rezervare.

 

 

Cina la lumina de felinar

 

Indiferent daca va fi vorba ori ba despre un blind date, veti vrea poate sa mancati ceva bun intr-un loc cu personalitate. N-o sa aveti emotii daca mergeti la Shift unde puteti sta chiar in curtea unei frumoase case vechi, protejati de paturi, la lumina felinarelor si a lumanarilor. Prin meniu veti gasi tot felul de bunatati, de la supe la salate si deserturi.

 

 

Conversatie la un pahar de vin

 

Poate nu vreti neaparat sa mancati, dar aveti chef sa va cunoasteti intr-un cadru placut si mai ferit de zgomotul orasului. Puteti incerca o sticla de vin frantuzesc intr-o casa cu dichis de pe Constantin Budisteanu 18, la Voila. Daca vi se face totusi foamne, au tartine si alte mici treat-uri cu iz frantuzesc.

 

 

O mie si una de nopti

 

Nu stim cat va dura povestea voastra, de fapt nimeni nu stie, dar pentru un cadru de poveste, gen o mie si una de nopti alegem o seara la Ramayana Cafe. Chit ca va trebui sa treceti printr-o zona acum mai mult santier (Matache) pana sa ajungeti si chit ca locul decorat oriental are un usor iz de kitsch, inauntru veti trai o senzatie de rupere de lume si atemporal demna de bordeiul tigancilor. Meniul e generos, se poate si manca, iar intimitatea e la rang de cinste – chelneritele nu vin decat daca apasati pe buton.

Distribuie