• Share

Schi, snowboarding sau sanius: cele mai populare si bine echipate partii ale sezonului 2013-2014

Schi, snowboarding sau sanius: cele mai populare si bine echipate partii ale sezonului 2013-2014

 

Ce facem iarna cu trupurile noastre? Ne straduim sa le aparam de frig, sa le imbracam cat mai gros si sa le tinem mai mult la gura sobei si prin case. Ar fi pacat, totusi, sa le lasam sa lancezeasca toata iarna cand, la doi pasi, exista partii unde putem schia, ne putem da cu sania sau cu placa. Foarte complexe, sporturile de iarna contribuie, in afara de modelarea corporala, la intarirea sistemului imunitar si la bunul mers al activitatii cardiace, solicitand in egala masura echilibrul fizic si psihic. Inainte de a cauta pachete promotionale pentru a pleca la schi in Austria sau Elvetia, hai sa testam starea partiilor si sa realizam ca e mai simplu sa iei trenul sau masina si in doua trei ore sa fii pe partie.

 

 

schi 2013 2014

 

 

Valea Prahovei

 

Este inca una dintre cele mai populare zone de la noi cand ne planuim iesirile la munte. Avem de ales intre 24 de partii, pentru toate gusturile – debutanti sau profesionisti. Cele mai multe partii usoare sunt la Sinaia (6) si tot aici veti intalni si cele mai complicate trasee (3). Partia Kalinderu, spre exemplu, (Busteni) e prevazuta cu tunuri de zapada si, ca noutate a sezonului, veti puteti schia aici inclusiv in nocturna. Majoritatea partiilor vor de pe Valea Prahovei isi vor astepta oaspetii dupa 15 decembrie. Iar daca sunteti curiosi in legatura cu tarífele sezonului, la Sinaia un schipass de o zi costa 135 lei/adulti si 95 lei/copii, iar la Busteni, 125 lei/adulti si 100 lei/copii.

 

 

Zona Brasov

 

Fie ca alegeti Poiana Brasov sau Predealul, ne putem bucura in zona de 13 partii. Poate nu stiati dar Predealul este orasul situat la cea mai mare altitudine de la noi (peste 1000 de m). Fie ca veti alege sa schiati pe partia Cocosul (dificultate medie) sau pe partiile Clabucet (dificultate usoara-medie), aici exista instalaţii de producere a zăpezii artificiale, iar la Clăbucet si iluminat nocturn.

 

La Poiala Brasov puteti incerca cea mai lunga partie – Drumul Rosu (5,33 kilometri) sau pe cea de dificultate medie de la Kanzel. De altfel, toate partiile din zona Poiana Brasov au fost modernizate in 2011, iar capacitatea de transport prin toate mijloacele existente (telegondola, telecabine, telescaune, teleschiuri) a ajuns la 8.500 de persoane pe oră.

 

O alta noutate a sezonului este o zona special amenajata pentru copiii care invata sa schieze, in cadrul partiei de la Bradul.

 

 

schi 2013 2014 partii

 

 

Zona Valcea

 

Cele 10 partii de dificultate usoara pana la dificila din zona Valcea va vor oferi si in acest sezon posibilitatea de a schia in cadrul Domeniul Schiabil Transalpina. Un schipass pentru adulti/zi costa 100 de lei si este valabil pentru toate instalatiile functionale in ziua respectiva, iar pentru copii de pana la 14 ani, costul unui schipass este de 60 de lei.

 

 

Zona Alba

 

In caz ca nu stiati, in Alba exista 14 partii, dintre care cel mai cunsocut este Domeniul Schiabil Sureanu. Inca nu s-a dat drumul la partii, insa preturile orientative suna cam asa: un abonament/zi adulti, 85 lei, iar copii, 80 lei.

 

 

Cele enumerate mai sus nu sunt singurele locuri cu partii numai bune de incercat de la noi. In functie de zona in care locuiti, dar si pentru cei care vor sa incerce ceva nou in aceasta iarna, nu ocoliti nici: Maramuresul (17 partii), Harghita (13 partii), Cluj (7 partii), Sibiu (6 partii) etc.

Distribuie