• Share

Schiaza in Romania – toate partiile din tara pe care poti sa schiezi in sezonul 2014-2015

Schiaza in Romania – toate partiile din tara pe care poti sa schiezi in sezonul 2014-2015

 

De cele mai multe ori suntem tentati sa ne rezervam vacanta perfecta de iarna in alta tara, insa Romania ne ofera distractia perfecta sezoniera, punand din ce in ce mai multe partii de schi la dispozitia iubitorilor de sporturi extreme. Fie ca vrei sa dai o fuga la sfarsitul saptamanii sau ca iti planifici tot concediul in universul alb, ne-am gandit sa te indrumam catre cele mai tari locatii unde poti schia, te poti da cu placa si, bineinteles, bea un vin fiert in micile pauze. Iar frigurosii pot sta la gura sobei, cat partenerii au parte de o distractie dusa la extrem. 

 

 

partii schi romania sezon 2014-2015

 

 

In functie de locatiile geografice, de traditiile specifice fiecarei zone, dar si de peisajele spectaculoase oferite, poti opta pentru urmatoarele partii de schi in Romania:

 

 

Partii de schi in Bucovina

 

Traditiile si obiceiurile romanesti sunt la ele acasa in Bucovina. Renumita pentru bisericile si manastirile sale, devine din ce in ce mai populara, de la an la an, si datorita partiilor sale. Daca vrei sa eviti aglomeratia binecunoscuta de pe Valea Prahovei, dar sa faci si turism cultural, Bucovina e locul ideal. Poti alege cu incredere partiile din Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Calibaba sau Gura Humorului. Partiile din Campulung Moldovenesc, 3 la numar (Runc, Rarau si Bodea) au fost amenajate pentru schi alpin, schi fond si biatlon. Gura Humorului pune la dispozitie partia Soimul, unde exista 5 tunuri de zapada pe partie, masina de batut zapada, dar si o instalatie nocturna. Daca nu ati incercat pana acum schiatul noaptea, nu ratati ocazia. Carlibaba, situata in proximitatea Vatrei Dornei, are 2 partii (Magura 1 si Magura 2), de nivel mediu, unde se poate urca doar cu teleschi-ul. O urcare costa 4 lei, iar inchirierea echipamentului undeva intre 5 si 10 lei pe ora. Vatra Dornei, situata la o altitudine de 810m, beneficiaza de 3 partii de ski (Parc, Dealul Negru, Poienita), unde poti urca cu telescaunul sau cu teleschiul.

 

 

schi partii romania sezon 2014-2015

 

 

Partii de schi in Maramures

 

In Maramures as merge in primul rand in special pentru oameni si peisaje. Nu as pune pe locul al doilea schiatul, insa aceasta regiune este cunoscuta pentru frumusetile felurite. Statiunile de schi sunt 5 la numar: Borsa, Izvoare, Suior, Cavnic si Mogosa. In Borsa se afla prima trambulina natural amenajata pentru sariturile cu schiurile, fiind unica in Europa, dar si un halfpipe, special pentru snowboarderi. Cavnic este cunoscut ca polul zapezii din Maramures, exista instalatie nocturna, palinca de Maramu si distractie garantata.

 

 

Partii de schi pe Valea Prahovei


Valea Prahovei are o oferta variata pentru schi si snowboarding, printre cele mai importante cunoscute si importante statiuni numarandu-se Azuga, Predeal, Busteni, Sinaia, Slanic Prahova, Cheia, Paraul Rece. Un plus pe care il are schiatul pe Valea Prahovei este faptul ca fiecare statiune are monitori de schi si posibilitatea organizarii cursurilor de invatare individuale sau de grup. In perioada decembrie-martie, se organizeaza si concerte, spectacole, petreceri, iar copiii se pot distra la sanius, in parcuri de distractii sau pot patina. Partiile sunt categorizate pe dificultati, de la usor la dificil, astfel ca poti merge chiar daca esti incepator sau un impatimit al sporturilor de iarna.

  • Sinaia ofera cea mai buna partie de schi la altitudine, la 2000 de metri, pe Valea Dorului, iar coborarea pana la cota 1400 se face pe Carp, fiind o atractie speciala pentru aventurosi. De asemenea, incepand cu anul 2008, a fost construit si un snow park. 
  • Busteni este cunoscut pentru partia Kalinderu, care beneficiaza si de o instalatie de zapada artificiala. 
  • In Azuga exista singura partie omologata de FIS, partia Sorica, iar in partea inferioara puteti beneficia de partia Cazacu, special amenajata pentru incepatori. 
  • Partiile din Predeal sunt felurite, astfel ca poti merge chiar daca esti incepator sau un impatimit al sporturilor de iarna - Sub-teleferic, dificultate mare, Clabucet si Cocosul de dificultate medie si Clabucet sosire si Clabucet varianta, cu un nivel usor de dificultate. 
  • In Poiana Brasov exista 7 partii amenajate pentru schi si snowboarding: partia Lupului, Sulinar, Drumul Rosu, Ruia, Kanzel, Bradul si Stadion.

Pentru tarifele aferente sezonului 2014-2015 de schi din Poiana Brasov, dati click aici.

 

partii schi romania poiana brasov harta 

Distribuie