• Share

Top parcuri bucurestene in care putem trage un pui de somn pe iarba

Top parcuri bucurestene in care putem trage un pui de somn pe iarba

 

Majoritatea străinilor care ne vizitează capitala sunt absolut fascinați de cât de verde este Bucurestiul. Parcurile sunt una dintre atracțiile principale, așa că poate a sosit momentul să nu le mai vedem doar in ipostaza de locuri prin care trecem grăbiți în drum spre birou, ori în care ieșim cu animalul de companie.

roaba de cultura 

 

Și atunci, pentru ce ne-am mai putea opri in parc? Pentru momentele de relaxare în compania unei cărți și a pachețelului de prânz, care ne pot rupe în mod fericit de cotidianul unei zile de lucru. Dar și pentru a trage un pui de somn pe o pătură, in zilele cu soare. Obicei absolut plăcut și banal în străinătate dar destul de insolit la noi, unde, în unele parcuri, încă mai suntem priviți ciudat dacă îndrăznim să călcăm pe iarbă.

 

Herăstrău

 

Cel mai popular parc al orașului, Herăstrăul e un fel de mini-oraș cu oaze de liniște care alternează cu terase zgomotoase printre copaci. E un loc în care un picnic devine posibil cu puțină fantezie și unde se poate trage și puiul de somn îmbietor de după masă.

 

Drumul Taberei

 

Pentru cei care vor să se viseze în străinătate în timp ce ațipesc în parc, proaspătul modernizat parc Drumul Taberei poate fi o alegere bună. Cu un look fresh, care i-a impresionat pe unii mai mult și pe alții mai puțin, parcul merită fără doar și poate o vizită.

 

Parcul Carol

 

Elegantul Parc Carol și ale lui sinuoase alei, este o altă alegere pe care o punem pe harta parcurilor în care putem merge să ne deconectăm inclusiv cu ochii închiși. Și de ce nu, să facem și yoga în aer liber…

 

Parcul Tineretului

 

E destul de mult tumult când se vorbește despre acest parc în ultima vreme. Construcții, defrișare...  N-am vrea totuși să ne gândim că nu am putea găsi un colțișor de umbră pe malul lacului.

 

Cișmigiu

 

Cocheta Grădină Cișmigiu e mereu la fel de surprinzătoare și, deși pare mai tot timpul aglomerată si neîncăpătoare, rămâne la fel de fermecătoare când vine vorba de stat pe o pătură cu vedere la lac și privit în zare.

Distribuie