• Share

Ziua Frantei: Cum petreci frantuzeste pentru o zi in Micul Paris

Ziua Frantei: Cum petreci frantuzeste pentru o zi in Micul Paris

 

Pe 14 iulie francezii vor iesi la parada de pe Champs-Elysees si vor bea in mod sigur sampanie. Asa ca nu ne mai ramane decat sa incercam sa ne incropim propria atmosfera frantuzeasca pe malurile Dambovitei.

 

 

ziua frantei 2014 14 iulie 

 

 

O dimineata cu aer french nu poate incepe decat cu un croissant, pe care il puteti insoti cu o cafea sau un fresh, dupa gust, la Paul ori la French Bakery. Incercati sa nu va grabiti, si sa savurati momentul, iar pentru un autentic aer parizian alegeti un loc pe terasa.

 

Pranzul nu poate fi mai prejos, asa ca o rezervare la La Bonne Bouche, in Centrul Vechi, e mai mult decat indicata. Pentru ca nu vom avea liber de Ziua Frantei, oricat de bine am vorbi franceza, programul francofon va continua seara. Care va incepe cu o vizita la libraria franceza Kyralina, unde reducerile de vara se etaleaza deja. Apoi, nu departe de strada George Enescu si, mai precis langa Ateneu, e cazul sa va rasfatati cu un ecler marca French Revolution.

 

Seara nu se poate incheia decat la un pahar de vin frantuzesc si e foarte posbil sa gasiti ceva deosebit la Voila in curte, unde rinocerul mov este cea mai simpatica gazda.

 

In caz ca mai aveti energie, dati o tura si pe la Chez Elvire, in curtea Institutului Francez, iar daca sunteti cu masina tineti cont de restrictiile de circulatie din zona Ambasadei Frantei: circulatia va fi inchisa pe strada Biserica Amzei (intre Mendeleev si Calea Victoriei) si pe strada Christian Tell (intre Piata Amzei si Dacia).

Distribuie