• Share

Ziua Nationala in ritm de parada militara

Ziua Nationala in ritm de parada militara

 

Ca in fiecare an, de Ziua Nationala a Romaniei Bucurestiul respira patriotism prin toti porii. Iar anul acesta, pe langa traditionala parada, veti putea vizita si interiorul Arcului de Triumf. 

 

Daca nu v-ati facut planuri pentru o vacanta departe de Capitala de 1 decembrie, o varianta atat la indemana, cat si patriotica, ar fi sa participati la parada militara organizata de Ministerul Apararii Nationale, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Protectie si Paza in Piata Arcului de Triumf.

 

 

parada militara 1 decembrie 2011 bucuresti

 

 

Bineinteles, o asemenea manifestare publica necesita masuri majore, iar asta implica in primul rand restrictii de trafic. Drept urmare, bulevarde precum Kiseleff, Soseaua Bucuresti-Ploiesti si zonele adiacente vor fi inchise provizoriu sau total, incepand cu ora 5 dimineata. Restrictiile vor fi ridicate la ora 15:00.

 

Nici seara nu e loc de plictis, pentru ca institutiile romane vor sa incheie Ziua Nationala din 2011 cu fast: Retragere cu torte va lumina Bucurestiul intre orele 17:00 si 19:00, incepand din zona Palatului Cercului Militar. De data aceasta, traficul va fi ingreunat intre punctul de pornire si sediul Regimentului 30 Garda.

Mai multe detalii despre restrictiile de trafic din Capitala gasiti aici.

 

Nici RATB-ul nu va avea viata usoara: linii importante de mijloc de transport in comun vor circula pe trasee modificate. Ca sa afli toate detaliile, RATB-ul pune la dispozitie un comunicat detaliat aici.

 

 

parada militara arcul de triumf 2011

 

 

Acum, lasand la o parte informatiile mai practice, ne vom concentra pe cele ludice... Dupa ce ai admirat parada militara, incepand cu ora 12:00 poti sa vizitezi arhicunoscutul Arc de Triumf, care isi deschide portile pentru publicul larg cu ocazia Zilei Nationale, pana la ora 16:00. Doar acum ai posibilitatea de a vizita terasa superioara, precum si expozitiile din interior, in zilele de 1, 3 si 4 decembrie, in acelasi interval orar 12:00-16:00.

 

Daca, totusi, vrei sa-ti manifesti spiritul patriotic de Ziua Nationala a Romaniei intr-un mod mai original, Ro Club Maraton, in parteneriat cu Asociatia Bucharest Running Club si Primaria Sectorului 3 organizeaza prima editie a unui nou maraton, cu un nume extrem de inspirat, as zice: Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc

Detalii extra: desi perioada de inscriere la una dintre cele 3 probe ale maratonului s-a incheiat, nimic nu te opreste sa fii spectator! Trebuie doar sa ajungi la ora 09:00 in parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR) si sa-i sustii pe alergatori, care vor purta tricolorul in timpul maratonului. Mai multe detalii aici.

 

A venit seara si tot n-ai obosit? Ai putea sa o inchei tot in spirit romanesc, la aniversarea de 1 an a Subcarpati, proiectul de muzica electronica inspirat de folclorul romanesc. In Atelierul de Productie, incepand cu ora 22:00.

 

 

Va lasam cu marsul de intampinare al Armatei Romane. Mie imi trezeste intotdeauna sentimentele patriotice!

 

Distribuie