!MPRO - Festivalul National de Improvizatie 2016

!MPRO - Festivalul National de Improvizatie 2016

Cand si unde

Descriere eveniment

Singurul festival național de improvizație din România a ajuns la ediția a patra și se desfășoară între 22 - 25 septembrie, la ARCUB Gabroveni. Conceptul de anul acesta reunește improvizatorii în spectacole care iau cele mai diverse forme și stiluri, ca într-un caleidoscop.

Propunerile actorilor sunt inovatoare, atât în alcătuirea echipelor, cât și în conținut. Pe lângă trupele clasice, realizatorii spectacolelor au creat grupe mixte de improvizatori cu nivel similar de experienţă. În premieră în România se vor juca spectacole cu stiluri foarte curajoase - de la muzical cu liceeni la western, sketch comedy și un long-form inspirat de serialul Game of Thrones.

În plus, anul acesta !MPRO are doi invitați speciali din SUA, care vor fi traineri pentru toţi cei interesaţi de a fi mai spontani, dar şi pentru improvizatorii profesionişti. Două dintre spectacolele din festival se vor crea în urma atelierelor susținute de Jill Bernard și Joe Bill, co-fondatori de teatre şi actori cu peste 20 de ani de improvizație: The Romanian Scramble și The Last Straw.
Pentru cei care vor să-şi testeze pentru prima dată abilitățile de improvizatori, atât cei doi traineri internaționali cât și actorii români pregătesc worskhop-uri provocatoare şi pline de veselie. Sunt 4 astfel de ateliere la care se pot face înscrieri direct de pe site-ul festivalului.
Păstrând tradiția de anul trecut, în ultima seară a festivalului, cei doi traineri vor susține un spectacol apreciat și la nivel internațional, amuzant, curajos și teatral, în limba engleză: SCRAM.
O secţiune nouă în festival, cu intrare liberă, este !MPRO TALKS, o sesiune interactivă de discuții despre rolul improvizației în dansul contemporan. A acceptat provocarea Momo Sanno, coregraf, dansator și călător născut în România, cu studii la Academia de Balet din Stuttgart.

 

Biletele pentru fiecare dintre cele 12 spectacole, dar și abonamente de o zi sunt puse în vânzare pe site-ul festivalului și pot fi achiziționate în reţeaua Eventbook:

www.improfest.ro/program
https://eventbook.ro/program/impro-fest-2016